Skillnad mellan förvärkar och värkar?

Idag har jag gjort massor av saker. Jag har varit på möte i stan, promenerat snabbt genom stan, lunchat med mamma och haft gravidfotografering i Trädgårdsföreningen med Liselotte. Jag har redan fått se några sneakpeaks  och det är jättefina bilder. Nu blir det en ny header!!  

Sen klockan 15 idag har jag haft förvärkar som gjort ganska så ont. Det var till och med svårt att ta sig hem för jag var tvungen att stanna hela tiden för att det gjorde ont. Men nu har jag vilat i 2,5 timme, tagit alvedon och det känns inte lika mycket längre. Men jag känner fortfarande att det kommer och går. Imorgon ska jag stanna hemma hela dagen och hoppas att dom håller sig borta. Jag hade inga förvärkar eller sammandragningar med Lucas så det här är helt nytt för mig och det gör mig lite orolig. Jag vill helst inte ringa till förlossningen i onödan, men jag ringer nog till BM imorgon och frågar 🙂 Jag fick några tips på instagram på hur man vet om det är riktiga värkar eller förvärkar, men än så länge har det ju inte gått över. Hoppas att det gör det snart för jag är inte redo för bebis än…

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Petra P

  Mitt tips är att kanske åka in eller iaf ringa förlossningen! Med Selma så att jag och hade så på jobbet. Emil tyckte jag skulle ringa in men jag tyckte inte de va så farligt. Men sen så tvingade mina arbetskollegor mig att ringa och tur var ju det. Det var värkar jag hade känt så när vi kom in till förlossningen fick jag en spruta bricanyl och så blev jag sängliggandes fram tills det var okej att hon skulle komma. Tröga 6 veckor men bättre det än att hon kom tidigare och vi fick spendera tid på neo. Hoppas det bara är förvärvar för dig men är du osäker så ring hellre en gång för mycket till fl. <3

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Läskigt! Blir så osäker nu. Jag hade tänkt lägga mig för natten och se om det blir värre men nu blir jag så osäker….

   Svara
 2. C

  Jag tänkte mest på det du skrev att du tror bebisen ligger diagonalt. Det gjorde min bebis på ultraljud i v37 och om jag började känna minsta värkar då var jag tvungen att åka in för då skulle det bli snitt. Kanske är annorlunda i v32 men senare i graviditeten är det farligt om det börjar med diagonal bebis.

  Hoppas det bara är att du överansträngt dig!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Men usch! Nu blev jag skraj!!!! Tycker inte att varken alvedon, värmepåse eller vila har gjort nån skillnad och nu har det hållt på hela dagen. Jag skulle verkligen vilja slippa åka in inatt om jag absolut inte måste…

   Svara
 3. Nettan

  Vila mycket och inte bara nu utan framöver också!
  Själv i V.25 och har förvärkar under kvällarna och efter ansträngning dagtid.
  Började med sammandragningar redan runt V.16-17 tror jag.
  Är nu deltidssjukskriven och jobbar bara 12h/veckan, förhoppningsvis ska det bli bättre nu.
  Ring Mvc imorgon och be om tid till deras läkare!

  Svara
 4. Laura

  Det är ju så att alla är olika och öppnas olika fort, det är skillnad mellan smärta osv. Ingen kan säga att de vet exakt vad som är förvärkar eller inte.
  Själv hade jag fruktansvärt många förvärkar med andra barnet. Åkte in tre gånger och kollade . Ibland kanske det kan kännas som om att man inte vill åka in i onödan eller att man kanske kan vänta lite till.

  Med tanke på din Uvi som du hade för inte så längesen kanske du ska åka in med en gång? Hellre en gång för mycket än för lite. Det kan ju vara bra för dig att få en liten koll så du får veta om detta är förvärkar eller inte, så vet du ju i fortsättningen om det är på riktigt eller inte.
  Det kan ju vara till en stor fördel sen i slutet för då känner du ju om värkarna ändrar karaktär och då har du mer tid på dig att förbereda för att åka in till förlossningen, få tag i nån som kan ta hand om Lucas osv.

  Svara
 5. Pilla

  Tänkte också på din uvi du hade tidigare. Kan den kommit tillbaka? Uvi kan ge sammandragningar . Hoppas iaf att du mår bättre idag och att det lugnat ner sig

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här