Okategoriserade

Norska rön för små bebisar

Det är tydligen en hel del som dom gör annorlunda i Norge. Förutom det där med att dom avråder barnen från att stå-träna för tidigt så är dom mycket mer försiktiga med barnens bäcken och skelett. I Norge har dom t.ex. slutat sträcka ut dom små bebisarnas ben för att mäta dom. Istället mäter dom flera gånger för att slippa belasta deras mjuka bäcken. Dom avråder också föräldrarna från att lyfta dom små bebisarna i fötterna när man ska lägga nåt under dom, t.ex. när man ska byta blöja. Och så har vi ALLTID gjort! Usch, det känns som en hård klump i magen nu! Min moster sa att Lucas är såpass stor nu så just är ingen fara nu, men vi har ju gjort så sedan han föddes. Hade jag vetat det hade jag valt att ta det säkra före det osäkra och låtit bli att lyfta honom i fötterna.

Vad det gäller det där med hoppgunga och gåstol och så, så kommer jag nog att använda det ändå. Men jag kommer vänta tills han kan sitta själv så att bäckenet är utvecklat så han inte tar skada. Vi har fått en hoppgunga av min moster som hon använde när hennes barn kunde sitta så den kommer jag också använda. Sen vet jag inte om vi kommer bry oss om att köpa nån gåstol. Vi har inte så mycket plats för honom att röra sig på och när han är 9 månader åker vi ju till Brasilien så det blir så kort tid för honom att använda den…

Tack för era lugnande kommentarer på inlägget igår!

2 Comments

  • Emelie

    Något jag reagerar på är att sverige och Norge verkar ha olika rekommendationer när det gäller mat. Har reagerar på att det på en del barnmat står från 6 månader, i norge från 10månader. Det är ju rätt stor skillnad! Vet du varför det är så?

  • Linda

    Alexander låg på neo-avdelning i fem dagar. Han var så smal och liten när han föddes så vi frågade specifikt hur vi skulle hålla när vi böt blöja och då visade personalen att vi skulle lyfta med hans ben korsade.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.