Okategoriserade

Dagens diss! Konstruktionen på Play Dohs leksaker!

En annan succé-julklapp som Lucas fick på julafton var Play Doh glassmaskinen och den har verkligen varit poppis! Varje dag har Lucas tjatat om att leka med Play Doh! Och vi leker såklart alltid frivilligt med honom i en timme eller så, men grejen är att han vill leka med Play Doh mycket längre än en timme och han tröttnar aldrig. Och om han tröttnar och vi gör nåt annat en stund så kommer han snart på att han vill leka med Play Doh igen. Första dagarna så kunde vi leka med den där glassmaskinen en halv dag! Ja, cirka 2 timmar på morgonen och sen ytterligare 2 timmar på kvällen! Snacka om ”lyckad” julklapp!

 

  

Nu undrar ni kanske varför jag skriver ”lyckad” inom citationstecken och varför inte Lucas kan leka med leran en liten stund själv. Jo, så här är det: Play Dohs leksaker är otroligt plastiga och dom har den sämsta konstruktionen ever! Ärligt talat fattar jag faktiskt inte varför dom inte kan konstruera bättre prylar för sin lera!?! Så svårt kan det väl inte vara! Nää, Play Dohs leksaker är verkligen ingen ingenjörsdröm… För att Lucas ska kunna pressa i glassmaskinen så måste man hjälpa till och vissa delar lossnar när man tar i så man måste hålla på vissa ställen.

Eftersom Lucas tycker det är så kul med Play Doh så undrar jag lite om det kanske finns nåt konkurrerande företag som gör lite mer hållbara pressar? Någon som vet?

8 Comments

 • Emelie

  Finns ”my dough” också, men är rädd att det också är ganska plastigt. Vi hr en del saker därifrån (inte glassmaskinen) och jag tycker väl det fungerar sådär tyvärr.

 • Linda

  Ingen aning men en vitlökspress kan man använda att göra ”spagetti” av.. Sen tror jag att deg man gör själv är mjukare.. Inte trolldeg utan typ egenblandad play do.

 • Jossan

  Hej!
  Vi har köpt på panduro grejer till lera. vet ej om det finns längre att få tag på men värt ett forsök. Har även sett att play doh säljer en extra soft lera som ska vara lättare att arbeta med vet ej om den funkar eller ej. Kavel och pepparkaksformar plats smörknivar att dela med.
  Gott nytt år och dega på.

 • Samira Gunnarsson

  Hej!

  Med hemmagjord play do så fungerar det jättebra eftersom den leran är mjukare och lättare att arbeta med. Även min tvååring har glassmaskinen och kan leka själv med den hur bra som helst:) Leran som ingick slängdes fort;) Det är dessutom så enkelt att göra egen och den håller länge.

  Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.