Läsarfråga om montering av bilbarnstol

Jag har fått en fråga om montering av bilbarnstolen i framsätet som jag tänkte svara på i det här inlägget. Här kommer frågan:

”Åh, jag har en fråga om minikid! Hoppas på att du kan svara ? Jag har installerat stolen i framsätet. Jag har inga krokar i golven, så jag gjorde fast spännbanden i skenorna under framsätet. Dock satte jag fast banden längst fram på skenorna, sen såg jag att på bilstolen finbs en etikett som där visar att spännbanden dras bakåt och monteras i skenorna längst bak, alltså typ där man har fötterna om man sitter i baksätet. Förstår du hur jag menar? Spelar det nån roll var man monterar spännbanden?”

Svar: Jag har kollat upp din fråga med Axkid och dom svarar att det går jättebra att montera spännbanden som du har gjort.

Bilderna är lånade från Dyrbarlast.se

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Göteborgsmamman

  Så har vi satt våra 🙂 Sitter som en smäck! 🙂
  Tack för senast finaste ni – Elise frågar fortfarande efter Lucas trots att de inte lekte sådär supermycket tillsammans, haha.
  Kram <3

  Svara
 2. Malin

  Hej. Jag har alltid fått höra och läst överallt att säkrast ska vara att ha stolen fullt emot instrumentbrädan i framsätet eller emot ryggstödet på stolen framför om man har stolen i baksätet..? Det ska alltså inte vara något mellanrum mellan stolen och ”bakomvarande” stol/instrumentbräda.. har jag fel i det?
  Tack för en härlig blogg!!
  Kram

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här