Frågor & Svar

Det ramlar in frågor titt som tätt så här kommer ett nytt inlägg med svar på lite frågor.

Va spännande med ny förskola, har själv funderat på att byta för min dotter.. hur lång kan processen ta innan man får reda på svar? Nyfiken på varför du vill byta? Är det avståndet som spelar roll? Så är det för mig nämligen, så skönt att kunna gå dit och slippa ta bil. Älskar din blogg!

Svar: Tack så mycket! Vad glad jag blir att höra att du älskar min blogg ❤ Vi måste också ta bil till förskolan som det är nu. Det går att åka buss en bit, men avståndet därifrån och tillbaka till hållplatsen är lite för långt för att man ska vilja göra den processen innan jobbet varje dag om bilen skulle gå sönder till exempel.  Men det som var avgörande för bytet var att Lucas ska få kompisar som han sedan ska gå i skolan med. Det är ganska tufft att börja den riktiga skolan utan att känna en enda. Det har jag gjort så jag vet precis hur det är. Vi flyttade på sommarlovet innan jag började 1:an och det var skittufft. Om inte mamma hade blivit dagmamma till en tjej i min klass så hade jag nog inte haft några vänner… Hur lång processen är beror nog på vilken förskola man ansöker till. Jag har ansökt för att Lucas ska börja efter sommaren så vi får se om han kommer in. Meningen är sen att Jair ska skola in Isadora i februari.

En fråga nu när Jair jobbar natt, när du jobbar igen sen också, hur tänker ni då med vab? Jag ska börja jobba natt igen snart och min sambo jobbar dagtid. Jag har några funderingar, men kul att se hur andra tänker.

Svar: Jag tänker att vi inte ska försöka pussla för att undvika vab. Jag vet inte om det är det som du tänkte på, men jag vet att många får en sån snilleblixt, att man genom lite pussel kan undvika vab när en förälder jobbar dag och en natt. Jag har till och med fått det ”tipset” några gånger. Men det kommer vi inte göra för jag anser att det är fel. Det som händer är att ingen av föräldrarna får sova ordentligt eftersom barnen oftast vaknar många gånger och är ledsna när dom är sjuka. Att vara hemma med barnet blir en pina och jobbet blir lidande trots att man är på plats, men VÄRST av allt är att det sliter ut föräldrarna både fysiskt och psykiskt. Vårt samhälle och många arbetsplatser är på tok för prestationsinriktade att det knappt finns utrymme att vara arbetande förälder och tro mig INGEN kommer tacka dig när du blir utbränd, inte ens du själv. Förlåt, för värsta predikan här, jag är bara lite trött på att många kör med fullt ös medvetslös och att det inte finns utrymme för arbetande föräldrar med småbarn. När jag började jobba efter föräldraledigheten så fanns det nätter som jag var vaken en hel natt med Lucas och sen gick till jobbet medan Jair vabbade för Lucas ville bara ha mig på natten. Jag hade inte hjärta att låta honom gråta efter mamma i en hel natt för att jag skulle jobba. Det här är så sjukt fel – jag borde stannat hemma. Det kanske inte var alls det här som du undrade över, men nu fick jag chansen att säga stopp till alla som kommer på den här snilleblixten haha! Min tanke är i alla fall att jag och Jair kommer dela på vabben, förmodligen så att var och en vabbar några dagar i sträck eftersom det blir svårt för Jair att ställa om dygnet flera gånger på en vecka.

Det är lite diskussion på dagis hur länge barn ska sitta med Ipad. Hur mycket sitter L med sin ipad? A brukar mest kolla tv men skulle kunna kolla en film på en timma. Men ipaden blir det mest spel.

Svar: Hmm… jag har aldrig räknat timmar, än så länge låter vi honom sitta så länge han vill för jag vet att det ändå inte blir så länge eftersom vi inte är hemma så mycket. Han sitter oftast en liten stund på morgonen när jag gör mig iordning, kanske 30 minuter och sen när vi kommer hem så sitter han kanske 1-2 timmar. Han tittar knappt på TV, det är bara paddan som gäller. Men det där går i perioder också. Jag tycker inte att det är ett problem så länge han inte fastnar vid den och inte vill gå ut. Men än så länge så tycker Lucas att gå ut är det bästa som finns. Jag kan räkna på min ena hand alla gånger som han har sagt nej till att gå ut. Lucas brukar spela, kolla youtube eller gå runt och filma och ta kort på oss 🙂

  
Lucas filmar och tar kort på sitt ljus 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här