Läkarundersökning

Tack allihopa! Jag åkte in till Antentalavdelning och fick träffa en läkare. Precis som ni säger så är det ju bäst att få det kollat. När jag kom dit så mötes jag av riktig känslokall människa i receptionen som inte rörde en min när jag sa hur ont jag hade och bara förvisade mig till väntrummet.

Jag stod där i väntrummet en stund, kanske 20 minuter eller nåt. Jag kunde inte sitta och efter ett tag började det göra riktigt ont. Då gick jag med tårar i ögonen och frågade surtanten i receptionen om det skulle ta lång tid. Hon sa till mig att fråga barnmorskorna i nästa rum så det gjorde jag och när jag hade gått den lilla biten dit så mådde jag så dåligt att jag bara storgrät och kunde knappt säga mitt namn. Barnmorskorna tog direkt hand om mig och gick o pratade med läkaren som kom på en gång.

Läkaren undersökte mig och sa bara: ”jag förstår att du har ont”. Jag har fått ovanligt många stygn så det är inte alls konstigt tydligen. Men det var iaf ingen infektion! Så himla skönt! Läkaren gav mig starkare smärtstillande men dom går över i modersmjölken så jag ska inte ta dom så mkt, bara vid enstaka tillfällen. Det känns jättehemskt att jag ska äta dom här tabletterna.. Att vår skatt ska få i sig av detta känns inte alls bra. Jag kommer göra mitt yttersta för att klara mig utan, men idag så har jag tagit en sån tablett… Smärtan i underlivet efter undersökningen var fruktansvärd!

Eftersom jag inte ska gå och stå så måste Jair vara hemma och ta hand om mig och Lucas för det kan inte jag. Så jag har ringt försäkringskassan och sjukanmält mig. Jag hoppas innerligt att jag mår bättre snart. Nu ska jag passa på o sova lite för det gör Lucas & Jair

Relaterade Inlägg

19 Kommentarer

 1. Mikaela

  Fy vilken otur! Krya på dig massor! Kan du inte pumpa ut lite mjölk som du kan ha som reserv när du tar tabletterna?

  Svara
 2. Josephine

  Nej fy va jobbigt för dig! 🙁 Dom borde ju ha skrivit ut smärtlindring till dig redan på BB om du fick ovanligt många stygn. Dom borde ju förstå att det gör ont!

  Svar från Emma: jag fattar inte heller varför jag inte fick smärtlindring utskrivet direkt!

  Svara
 3. Amanda

  Fy för att ha så ont! Om det går kan du ju pumpa mjölk innan du tar tabletterna så du inte behöver amma när det är som värst.

  Svara
 4. Kicki

  Stackare! Varför har du fått så många stygn om du inte sprack något? Hoppas att tabletterna hjälper!

  Svar från Emma: jag fick en djup inre bristning som inte ville sluta blöda… 🙁

  Svara
 5. Sofie Sköld

  Usch det är så jag kan börja gråta för jag kommer ihåg smärtan så väl. Vet du vad som var min stoooora räddning. Xylocain. Det är en bedövningssalva som bedövade jättebra. säljs receptfritt på apoteket.

  Svar från Emma: Tack Sofie för tipset om Xylocain!

  Svara
 6. Sofie Sköld

  Kicki! Det står ingenstans att hon inte fick någon bristning alls. Det står att hon inte fick någon yttre bristning.

  Svara
 7. Siri

  om du kan (du har ju precis fött så mjölken kanske inte runnit till ordentligt än) pumpa lite mjölk innan så du har till 1-2 mål åt lillen så kan du ta tablett.. eller ge ersättning dom närmsta timmarna efter kanske. Känns ju jättehemskt att du ska behöva ha så ont 🙁

  Svara
 8. Emely Tuväng

  Hoppas tabletterna hjälper!! Usch.. minns smärtan.. känns inte roligt att man snart ska gå igenom det igen! TUR att bebisen gör att man står ut ändå och att det är värt det i slutändan!! Kram

  Svar från Emma: Ja det är verkligen tur!

  Svara
 9. Madde- Nybliven mamma till lille Olle

  Åh jag har helt missat detta! Stackars dig Emma, lider med dig <3 Vet precis hur ont du har. Jag har väl något liknanade eftersom jag oxå sprack en hel del..dock behövde jag ingen operation men kan förstå dig smärta..Tycker så synd om dig! Tänk på att för varje dag som går blir du bättre…Tänker på dig!

  Svara
 10. Emma

  Hej allihopa! Tack för alla era tips och värmande kommentarer!

  Jag provade att försöka handmjölka ut lite mjölk men det var ju skitsvårt!!! Så tillslut ringde jag till FL och frågade om dom där tabletterna. Tydligen ges dom tabletterna till kvinnor som gör kejsarsnitt så jag behövde inte alls oroa mig.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här