Okategoriserade

Besök på vårdcentralen

Idag var jag på vårdcentralen och fick en kanonbra läkare 🙂 Hon förstod precis hur jag kände och jag mådde. Det var så skönt att få berätta exakt hur jag kände och hur jag mår för en läkare som förstod och som försökte hjälpa mig även om hon inte heller kan veta vad som är fel med min mage. Ofta när jag har ont i magen så säger läkarna att det är gaser i magen. Jag känner ju inte det som gaser men till och med ultraljud har visat att jag har gaser som är orsak vissa ggr när jag varit på sjukhuset. Jag förklarade för henne att dom sista nätterna när jag har haft ont i magen så har det känts på samma sätt som gaser så hon frågade om jag kände till IBS. Ja, det gör jag. Jag tror själv att jag har det. Det är en mag-tarm-sjukdom som man får leva med ungefär som det vore en allergi. Jag kan få väldigt ont i magen så att hela magen sväller upp om jag inte äter vid rätt tid, om jag blir stressad eller om jag sover direkt efter maten. Det kändes skönt på nåt sätt att hon sa att det kan vara det jag har. Och hon är faktiskt den första läkaren som aktivt har försökt hjälpa mig mot mina problem genom att ge mig en medicin mot gaser. Jag har aldrig fått det förut. Läkarna har bara gett mig alvedon och nu har jag fått en medicin som ska slå sönder gasbubblorna i magen.

Förutom detta så kollade läkarn sänkan och mitt blodvärde för att se om allt var ok med mig i övrigt och det var det. Hon sjukskrev mig några dagar till men på onsdag tänker jag gå tillbaka till jobbet igen. Jag behöver det. Jag tror att jag kommer må bättre av att få vila idag och imorgon och sen få komma ut bland folk igen 🙂 Det skulle ta några dagar innan medicinen börjar verka så jag får ha lite tålamod. Just nu är min magen som en ballong och jag kan känna hur det rör sig därinne. Stackars magen 🙁

20140908-212414-77054422.jpg

Jag börjar känna mig piggare igen och mer på spår med allt 🙂

5 Comments

 • Josephine

  Usch jag vet precis hur du känner. Jag har troligtvis oxå ibs. Har megaproblem med det just nu. Har tom börjat må illa när det gör ont oxå. Vill kräkas nästan. Har oxå såna tabletter. Hoppas dom hjälper bättre på dig än dom gör på mig. Jag har ingen effekt alls av dem. ;( Men ett tips som gör det lättare för mig är att inte äta gluten/vete. Vi pratade lite om det sist i Slottskogen. Jag mår MYCKET sämre när jag äter det!

 • Malin

  Hej Emma! Skönt att du fick en bra läkare, är så viktigt! Har IBS själv, var hos läkaren för några år sen och fick remiss till en jätteduktig dietist som hjälpte mig reda ut det hela. Det viktiga är att tänka på att det inte finns ett rätt svar med IBS. Vad en får ont i magen av kan fungera bra för en annan. Men som nån redan nämnt, vete/gluten är big no no för mig! Även för mycket fet mat. Känns som nån drar en tändare på insidan av magen om jag får i mig det 🙁 så prova dig fram, se vad som funkar för dig! Kram

 • Jenny

  Tråkigt med Ibs, har det själv. Av min erfarenhet så blir min Ibs värre under stressiga perioder i livet, då blir min mage kalas. En sådan naturlig sak som potatis kan orsaka smärta för mig, kanske är det stärkelsen. Kan trösta dig med att det blir bättre med tiden när du lär känna din kropp vad som funkar. Krya på dej och lycka till med magen. PS tack för fina tips och läsning i din blogg

 • Linda

  Visste inte att man kunde bli sjukskriven för IBS. Jag har det också. Plus Ulserös kolit som gör det hela typ 10 ggr värre. Så jag vet hur det är att vara på vårdcentral och akuten och inte få någon hjälp. Skönt att veta vad det är, men det är en tuff sjukdom, syns inte på utsidan men känns desto mer på insidan

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.