Okategoriserade

Vecka 8 – bebis nr 2

Nu är jag i vecka 7+5, alltså i vecka 8.

Bebis

Nu är din bebis mellan 14 och 20 millimeter långt, det är ungefär lika stort som ett hallon. Bebisen är i röresle hela tiden, hjärtat slår och blod pumpas genom navelsträngen. Bebisen har börjat få mänskliga drag som ögonlock och spetsen av en liten näsa börjar synas. Munnen och örat börjar växa fram. Bebisens bröstkorg börjar ta plats. Även fingrar och tår börjar utvecklas som i slutet av veckan syns. Man kan redan nu mäta hjärnaktiviteten hos bebisen.

Du

Livmodern är nu stor som en grapefrukt, innan du blev gravid var den som ett hönsägg. Du kan känna dig svullen och spänd, det kan göra att du blir lite extra känslig för beröring på magen. Du kan få kramper i livmodern som påminner om mensvärk. En del får acneproblem som beror på hormonbalansen i din kropp. Det är möjligt att du har en mjölkig flytning från slidan, detta är fullt normalt så länge det inte kliar eller luktar starkt.

Så här känner jag

Den här veckan har varit sjukt dålig! Först blindtarmen och nu är jag alldeles matt, yr och åksjuk-illamående från och till hela tiden. Det känns som en del i allt det här måste vara gravidsymptom, men en del av det hela känns kopplad till mitt magont också och att all energi gick ur mig av allt det här med sjukhuset. Jag minns inte att jag mådde så här nån gång i graviditeten med Lucas. Min pappa sa att det kanske beror på att detta är en liten tjej som bakas just nu 🙂 Kanske det kanske! Fast jag tror på pojke, jag. Hoppas nästa vecka är en bättre graviditetsvecka 🙂

vecka 8

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.