Jairs syster blev brutalt mördad

När Jair och hans familj berättar om sitt förflutna så berör det alltid ända in i själen. Jair är uppvuxen fattigt och vissa dagar fanns det inte ens mat till nästa dag. Jair har berättat att hans pappa brukade säga ”Gud ordnar mat imorgon”. Deras historia berör, men den historia som berör allra mest är Ericles, Jairs systerson. Han var 10 år gammal när hans mamma blev brutalt mördad. Hennes expojkvän satte eld på henne när hon fortfarande var vid liv och hon dog av alla sina skador. Jair blev utan syster, Jairs mamma förlorade sin dotter och Ericles och hans yngre bror förlorade sin älskade mamma Luzia. Mannen som mördade Luzia fick 9 års fängelse, inget skadestånd delades ut. Luzia (Jairs syster) lämnade två barn efter sig, två små barn som växt upp utan sin mamma och som separerades redan som små. Den ena pojken växte upp med Jairs mamma och den andra växte upp med sin pappa. Pojken som växte upp med sin mormor kan ni se i den här videon. En pojke som bär på mer sorg än dom flesta kan föreställa sig, men som har växt upp till att bli världens snällaste!

Den här killen, Ericles, största dröm här i livet är att bli en artist. I videon här ovan kan ni se hur en tysk turist som bodde här med familjen under en tid berättar om livet i en brasiliansk favela. Potentialen hos många som bor här är stor, men skolorna är skit. Barnen som växer upp här kommer, om dom överlever, mest troligt bli samma sak som sin pappa och deras barn får samma fattiga liv som dom själva har levt.

Nu, 9 år senare så har Ericles precis det som krävs för att bli en riktig artist, men den brasilianska minimilönen 25 kr/timmen och den kommer aldrig räcka för att han ska ha råd med dom instrument som krävs. Det han behöver för att få ihop till instrument för att kunna göra spelningar och fullfölja sin dröm är gitarr, mikrofon med stativ och högtalare. Om ni har några kronor att dela med er av så är vi tacksamma för allt, även det lilla, 10 kr räknas! Swisha till X

INSAMLINGEN ÄR STÄNGD – TUSEN TACK FÖR ALLA BIDRAG!

Vi har redan fått ihop 20% av dom pengarna som behövs för att kunna hjälpa Ericles, så nu hoppas vi på lite mera hjälp så att vi kan inhandla det viktigaste för en artist – en gitarr! Så fort Ericles har en gitarr så kommer jag visa mer av hans sång och vi kan ordna en liveshow på Facebook eller Instagram 🙂

Jag kommer redovisa hela insamlingen på sidan och presentera kvitton så att ni vet exakt vad pengarna går till. Här är en print screen på insamlingen hittills:

Ericles har alltid älskat musik. Han har sjungit sedan han var riktigt liten. Nu är han 21 år och redo att erövra världen, men det är inte lätt för en kille från favelan att ta sig uppåt och visa sin talang. När vi var på restaurang häromdagen och åt krabbor så fick han låna husbandet en liten stund och sjunga ett par låtar. Restaurangens chef uppskattade hans sång väldigt mycket och frågade efter visitkort, men för att göra gigg på restauranger så behöver man själv ha all utrustning och därför startade jag denna insamling.

Jag är fruktansvärt dålig på att be om hjälp, men den här gången så känns det helt rätt och väldigt bra eftersom att jag vet att pengarna kommer gå till att uppfylla en annan persons innersta drömmar. En kille som har levt ett hårt liv med mycket sorg och som kanske aldrig nånsin kommer klara att uppfylla sina drömmar utan lite hjälp. Vi är supertacksamma för alla bidrag!

Relaterade Inlägg

22 Kommentarer

 1. Johanna

  Vidrig historia <3

  Jag hoppas andra brodern hade en annan papppa så han inte växte upp med mördaren? Hoppas bröderna har kontakt, verklgien hemsk historia… <3

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Mördaren är som tur är inte pappa till någon av barnen. Den andra brodern växte upp med sin pappa i en annan stad. Jag upplever det som att dom har kontakt, men dom är inte så nära som alla andra i familjen är. Jag har aldrig träffat den andra brodern 🙁

   Svara
 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Så så vidrigt :(. Blir alldeles tårögd 🙁

  Svara
 3. Marie Alvas mamma

  Riktigt hemskt.
  Men hjälp vad duktig han är. Jag vill se videon om och om igen. Låt oss se mer!!

  Svara
 4. Göteborgsmamman

  Självklart ska vi hjälpa honom! Ingen kan göra allt men alla kan göra något 🙂 du är den finaste människan jag vet och det du gör är så otroligt fint.
  Swishar dig direkt.
  Puss ?

  Svara
 5. M

  Jag blir alldeles rörd, alla dina följare borde kunna ge något. Många bäckar små….
  Swichar några tior som jag kan klara mig utan. Det här är ju som sagt den svåraste månaden på året.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här