Nyårsafton i Brasilien

Ja, jag ligger lite efter och bloggar om nyårsafton ett par dagar försent, men här har firandet pågått i två dygn så igår behövde vi vila allihopa 🙂 Men nu tänkte jag berätta om vår fantastiska nyårsafton som började lite rörigt men som slutade bra 🙂
På speciella dagar som högtider så gillar jag att ha en plan för dagen. När jag tänker efter så gillar jag faktiskt alltid att ha en plan för dagen. Det är helt okej att göra ingenting också, men då vill jag veta det i förväg 🙂 Planen på nyårsafton var egentligen att gå till stranden på dagen, men så blev det inte. Allt var väldigt ostrukturerat tills grillen äntligen var igång, då började det roliga 🙂
Vi grillade på hustaket och helt oväntat började gäster strömma in. Jag hade ingen aning om att vi skulle få besök så hela kvällen var som en enda stor överraskning för mig, men jag älskar ju att träffa nya människor så jag var glad över alla trevliga gäster.
När det närmade sig tolvslaget så gick vi vidare mot stranden. HERREGUD vad mycket människor det var! Gatan var lika full med människor som under karnevalen och det var helt omöjligt att ta sig till stranden innan klockan slog tolv. Men tillslut hittade vi en gång nedåt så vi var nära nog samtidigt som vi hade en superbra plats för att kunna se fyrverkerierna. Här skjuter inte folket fyrverkerier för dom flesta har inte råd med det, utan man väntar tålmodigt på tolvslaget då staten skjuter raketer. Vi såg kanske 4-5 raketer under kvällen som sköts av privatpersoner.
När vi hade skålat in det nya året och tittat på fyrverkerierna så gick jag, Ian, Tayana och Felipe ner till stranden för att hoppa över sju vågor. Felipe filmade oss medan vi hoppade så det kommer upp en vlogg sedan 🙂 Jag missade att man kunde önska sig en sak vid varje våg man hoppade över förutom den första så jag gjorde en önskning efter att jag hade hoppat klart istället.
När vi skulle gå upp från stranden igen så stoppade Ian mig och visade ljusen som folk hade tänt på stranden. Ljusen motsvarar olika önskningar. Om ljuset släcks så betyder det att önskningen inte kommer gå i uppfyllelse, men om det fortsätter brinna så kommer önskningen i uppfyllelse.
När vi kom tillbaka från stranden var jag helt slut. Mina ögon var bara halvöppna och jag kände att det fanns ingen anledning att fortsätta kämpa emot sömnen när klockan närmade sig tre så då hoppade jag i säng. Jag och barnen sov gott den natten, men tror ni någon annan sov?! Fortsättning följer…

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Karin

  Hej,

  Kul att läsa om när du är i Brasilien 🙂 Det som hade varit intressant att veta är vilket bemötande du får i favelan och för övrigt när ni är där? Frågar man om Sverige och vad i så fall? Finns det fler svenskar i närheten?

  Må bäst!

  Karin

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här