Brasilien

Nyheterna är chockerande

En sak som är väldigt annorlunda i Brasilien jämfört med Sverige är nyheterna. När jag kom till Brasilien första gången så trodde jag att det var något slags skämtprogram, men det är det inte, det är så här som nyheterna på TV går till. Allt visas på nyheterna och ingen bryr sig om integritet, varken för brottslingarna eller dom döda.

När någon har gjort något olagligt rånat, tjuvat, slagit eller mördat någon så är nyheterna där och filmar gripandet.

Här har en ung tjej som rånat och siktat med vapen på många människor gripits och placerats i bakluckan på polisbilen. I Brasilien åker brottslingar alltid i bakluckan.

Brottslingarna förs sedan till polishuset och där följer nyheterna med in och intervjuar brottslingen oavsett om han vill eller inte. Dom flesta vill inte vara med på nyheterna så dom gör vad dom kan för att gömma sina ansikten mot väggen eller i en t-shirt.

Men egentligen är det ingen idé att gömma sig för nyheterna hittar alltid nån bild som dom visar på personen som misstänks för brottet som dom kan visa.

När någon har dött i en olycka eller blivit mördad så visas det också på nyheterna, till och med mordet visas ifall det är fångat på en övervakningskamera. Personen som har dött visas också utan censur. Döda kroppar däremot, censureras ofta men inte alltid.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.