Jag anses vara en dålig mamma

Jag är så jäkla ledsen just nu. Jag känner mig jättenere, lurad och sviken. Iförrigår fick jag veta att jag anses vara en dålig mamma eftersom jag låter Jair ta hand om barnen medan jag jobbar. Jag har slitit som en gnu för att den här resan skulle bli av trots att vi har 0 kr i resekassa. Om jag inte hade gjort det så hade vi bara kunnat vara här i max 2-3 veckor, men tack vare att jag jobbar så kan vi faktiskt vara här i 3 månader! Jag jobbar inte hela tiden, men vissa dagar jobbar jag hela dagen för att få mer tid till annat nästa dag. Men nu fick jag veta att jag är en dålig och ansvarslös mamma som lämnar över ansvaret till pappa Jair.

Jag är skitledsen och Jair är säkert ännu ledsnare. Det som sägs om mig betyder ju att Jair är en värdelös pappa som inte kan ”passa” barnen. Men då ska ni veta att Jair har varit en exemplarisk pappa! Jag älskar sidan som han har visat upp här. Han har tagit hand om barnen från morgon till kväll och på kvällen när jag är klar med arbetet så har han sagt att han sköter läggningen så att jag hinner ta det lugnt en stund. Han har varit helt fantastisk!

En sak som slog mig nu är att om jag är en dålig mamma så måste alla mammor som låter papporna vara pappalediga vara dåliga mammor. I Sverige har jag och Jair helt ombytta roller. Jag tar hand om barnen mellan 7.00-16.00 och klockan 16.00 går Jair upp och tar hand om barnen och nattar dom. Under tiden han gör det så jobbar jag och jag jobbar oftast mellan 16.00-02.00. Jair jobbar natt så om barnen vaknar så är det jag som tar hand om dom. Jag har massor av tid med barnen medan Jair endast har tid cirka 3 timmar per dag och hela lördagarna. Detta vet alla, men ändå så har det pratats om mig och Jair på det viset och det gör mig superledsen. Den här tiden som barnen får med sin pappa är superviktig tycker jag. Lucas har längtat mycket efter Jair och Isadora har blivit jättepappig här. Haha!

Det verkar som det här är en av alla kulturkrockar, men det känns ändå inte kul eftersom det har pratats bakom min rygg på det här viset. Jag känner mig ledsen och vet inte riktigt hur jag ska känna mig glad igen… :’-(

Relaterade Inlägg

54 Kommentarer

 1. Elin

  Äsch bry dig inte om det! De har en annan syn, en gammaldags syn.vi vet ju alla i Sverige och förstår att det är självklart att båda ska och kan ta hand om barnen! Jag tror att ni påverkar väldigt mycket när ni är där i Brasilien. Ni kommer dit med helt andra och nya vanor. Det sker förmodligen inget just nu men på sikt tror jag alla ni träffar där får sig en tankeställare.

  Svara
  • C

   Skulle precis skriva detsamma och jag tycker verkligen inte att du/ni ska ta åt er.

   Ett exempel. När vårt första barn skulle födas ville min man vara med vid förlossningen. För att få det var min man tvungen att betala på sjukhuset 50 eur, för då sker förlossningen i ett särskilt rum. Och flera av våra vänner där vi bor försökte övertala min man att inte vara med då det inte är vanligt där vi bor. MEN, ett år senare var en av dem faktiskt med vid sitt barns förlossning eftersom hans fru nu tyckte det var en jättebra idé.

   Så var stolta över er själva för att ni gör det allra bästa för era barn och fokusera på det istället. Kram

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Tack fina du! Jag måste bara fråga, var din man med? Så taskigt om dom lyckades övertala honom! Jag upplever att Jair ofta påverkas av saker som hans vän och familj säger och jag tycker det är jätteobehagligt för jag vill inte leva med hans familjs val och beslut – jag vill leva på mitt och Jairs sätt som vi har tillsammans och inte tampas med kulturskillnader när vi kommer hem härifrån. Vi har en bra kombo jag och Jair. Tack för dina fina ord! Det betyder verkligen massor!

  • Emma - På Smällen!

   Tack! Jag hoppas verkligen det! Nästa gång kanske folk förstår lite mer. Hoppas det i alla fall. Brasilien ligger så mycket efter 🙁 Så himla trist att stöta på detta nu när vi har kämpat så för att vara här och att stanna längre 🙁

   Svara
 2. Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula

  Tyvärr kommer mammor alltid bli granskade och få höra sånt där i hela världen tror jag. Det är ju sällan man talar om dåliga pappor om det inte är i ett sammanhang där pappan dragit, inte träffar sina barn eller missbrukar. Annars är ju pappor alltid sådana fantastiska föräldrar alltid. Det läggs väl grund på det också när man redan från BB påstår att pappan är så duktig med barnet. Det är väl så att vi kvinnor måste börja säga ifrån mera gällande sakerna.

  Mammor får tyvärr hela tiden shame syns tydligt på kommentarer till bloggare också. Eller som i ditt fall nu något du får höra att folk tycker. Ibland undrar jag dock varför folk måste berätta allt man tänker? Man får ju tänka och tycka vad man vill men man behöver inte alltid berätta vad man tänker och tycker. Få människor blir ju glada av att veta någons åsikt när den sårar. Det enda som sker är att man blir ledsen. Varför man då vill göra andra människor ledsna är för mig en ren och skär gåta.

  Svara
 3. Stina

  Heja dig! Men försök tänk att i och med ert sätt att leva kanake ni ändrar synen hos dom, illa fall lite grann! De kanske ser att en mamma faktiskt KAN jobba och är inte bara gjord för att kunna ta hand om barn. Kanske inspirerar det någon 🙂 kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag hoppas verkligen att det är så, åtminstone i längden. Men här i favelan jobbar dom flesta mammorna. Skillnaden är att dom lämnar bort barnen till en annan kvinna eller tar med dom till jobbet. Dom lämnar INTE barnen till pappan för han är tydligen helt okapabel… Kram!

   Svara
 4. Sara

  Du är absolut inte en dålig mamma! Jag tror mycket kan bottna i normen och ser man till många andra länder är den ju att kvinnor avslutar sin karriär när de får barn, att de blir hemmafruar. Det är ju guld värt att kunna göra som du gör och att barnen får tid med sin pappa och dessutom får umgås med hans familj och se hans kultur. Men förstår att det känns hemskt, de ska inte ha en åsikt om hur ni väljer ert liv. De ska definitivt inte gå och sprida vilka dåliga föräldrar ni är för att ni går utanför normen där!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Ja, det känns jäkligt taskigt och elakt faktiskt! I favelan är det få som har råd att vara hemmafruar så då lämnar dom bort barnen till någon eller tar med dom till jobbet. Jag tycker absolut inte att det är definitionen av en bra mamma om man jämför med allt jag gör. Jag förstår såklart att dom inte har ett annat val men jag fattar inte hur dom kan anse att det sätter är bättre än mitt sätt 🙁

   Svara
 5. Fnulan

  Vännen.
  Jag vet att det är svårt att trösta dig just nu för skadan är redan skedd.
  Tyvärr tror jag också att det inte spelar någon roll vad du säger eller gör för de har redan “dömt”.
  MEN det du kan göra som du redan gör är att fortsätta vara en fantastisk mamma till dina barn. Det du gör är för deras allra bästa. Du vet det. Barnen vet det.
  Dom ska vara väldigt tacksamma för ditt slit för annars hade ni inte varit där.
  Äsch stå på dig hjärtat. Det går inte att skita i vad dom säger, men det går att veta att du gör ditt bästa.
  Kärlek
  Fnulan

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du! Det betyder verkligen mycket att jag fick allt stöd från dig och alla andra. Det gör svinont för att jag känner mig så sviken och lurad, men jag vet, jag VET verkligen att dom har fel! Jag är SKITSÄKER på att jag är en bra mamma. Jag har alltid prioriterat barnen i första hand och jag både orkar och hinner med dom. Om jag hade haft råd att bara vara hemmamamma och Jair hade jobbat när vi var här så hade jag varit med dom hela tiden här och hemma också! Det finns inget som jag älskar så mycket som att vara med mina barn. I Brasilien kanske dom inte ser det, men dom borde i alla fall se lyckan i Jairs ögon under tiden han varit med dom och barnen. Jag försöker skita i det, men det är svårt när man känner sig ledsen och sviken 🙁

   Svara
 6. Camilla 10 barnsmamma vid 33

  Men Ussh vad tråkigt att dom gör så.
  Klart pappans ska kunna ha hand om barnen oxå ,tycker inte om när folk säger att pappan passar barnen,samma med att papporna är barnvakt till barnen,det är ju deras barn med lixom ,så det ska ju vara samma som för oss ,inte säger vi att vi är barnvakter när pappan är borta,inte får vi massa kredit för att vi varit så duktiga heller,men papporna får som varit hemma ?
  Hoppas dom öppnar ögonen lite ju mer dom ser hur ni gör .
  Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej inte jag heller, men jag är ändå använt det några gånger “pappa passar barnen” eller “Jair passar barnen” men då var det med flit. Det var innan han och Isadora bondade och jag fick tjata för att få “barnvakt” för att göra något annat en dag/kväll. Jag använde det för att jag tyckte att det var korrekt och speglade situationen som var då. Nu skulle jag aldrig skriva det för jag anser inte att Jair är barnvakt längre. Det är numera helt naturligt för honom att vara själv med barnen. Han tycker inte att det är ett dugg konstigt och inte barnen heller. Ja, det hoppas jag också! När du skriver så, så börjar jag genast se min revansch framför mig haha 🙂 Kram!

   Svara
 7. Daniéla

  Vad ledsen jag blir för din skull, och jag förstår precis hur du känner dig. Ser de inte hur du sliter för att få vardagen att få ihop. Jag har stora problem med att Brasilen är fast i 50-talets Sverige. Min svärmor talar ofta om för mig vilken bra mamma och “fru” jag är. Ändå när hon är här, får hon mig att känna mig totalt värdelös. Hon sätter då i gång och storstädar och visar tydligt hur skitigt hon tycker det är, passar upp på min sambo som om han vore en kung samt ändrar om en massa rutiner som jag byggt upp med tillie för att hon inte tycker de passar. Jag försöker som du tänka att det är en kulturell grej, för det är det. Men det hjälper inte så mycket i stunden.
  Jag tycker iaf att du är en fantastisk kvinna och mamma och det är dagens sanningen. Beijos

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack finaste du! Vad skönt att höra att inte bara jag tampas med dessa kulturskillnader! Mina svärföräldrar har aldrig varit i Sverige, jag undrar verkligen vad som skulle hända om dom kom hit?! Just städningen tror jag inte skulle vara nåt problem för det bra mycket sketnare i huset i favelan än i Sverige, men svärmor är ändå städerska så kanske haha! Jag förstår att du blir ledsen och tar illa vid dig för det blir som att inkräkta på din personliga svär. Vi hade ungefär samma grej här i Brasilien för ett par år sen, en av Jairs bröders fru satte igång och storstäda och bar ut varenda pryl, till och med kylskåpet för att städa bort varenda litet mikroskopiskt smuts. Jairs mamma var inte glad när hon kom hem, hon gillade inte att man rörde och flyttade på hennes saker. Den där städningen är numera legendarisk och något som alla här skämtar om varje gång som någon sopar golvet haha!

   Tack fina fina du! Beijos!

   Svara
 8. Jennifer

  Men fy! Jag förstår att du är ledsen när dom säger sånt bakom ryggen på dig. Du är absolut ingen dålig mamma, du är vad jag har sett en väldigt bra mamma! Vet att de jag skriver inte gör de bättre för skadan är redan skedd. Men försök att inte lyssna eller ta åt dig av vad som sägs. Du vet att du är en fantastisk mamma så försök strunta i vad dom tycker. Jag förstår att de kan vara svårt att strunta i. Men som jag skrev, du är en riktigt bra mamma! Kramar på dig!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Du vet och har sett hur jag är så det du skriver har visst betydelse ❤️ Tack fina du! Jag försöker verkligen skita i det dom säger för jag vet att jag alltid gjort allt för att barnen ska ha det så bra som möjligt. Jag anser att min lilla familj har ett bra liv och jag är glad och stolt över allt vi har åstadkommit. Jag är bara så ledsen att det finns människor som ser ner på allt vi har gjort 🙁

   Svara
 9. Emily Wallin

  Det har ju enbart med deras egna syn på hur fördelningen ska se ut i en familj, det gamla vanliga, mamma tar hand om barn och hushåll och pappan drar in inkomster. Föräldrapenning är det i princip bara vi svenskar som får och vi är dom ända som har låst dagar till pappan. Kulturkrockar stöter man på nästan överallt

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja precis så är det! Exakt så! 🙁 Tråkigt, speciellt eftersom jag redan innan jag visste om skitsnacket förklarade hur allt funkar i Sverige. Jag försökte inte göra nån avundsjuk, jag ville bara förklara varför vi har ett bättre liv i Sverige. Jag tycker att familjen borde vara glada över att veta att vi har det bra!?! Det hade i alla fall jag varit om jag var dom. Vi hjälper till så pass mycket så ingen borde vara avundsjuk för alla får ta del av vår kaka…

   Svara
 10. Line

  Det behöver tyvärr inte bara vara i Brasilien som man höjer på ögonbrynen för att mamma jobbar och pappa tar hand om barnet/barnen. Var jätte många som blev förvånade att jag ”bara” var hemma 1år och att min sambo sen var hemma i 8mån. Eller att jag när Alma var 9mån åkte på en jobbresa 10dagar till Peru och han var hemma. Men att han åkte på en jobb resa 1vecka då o då när jag var föräldraledig var det ingen som höjde på ögonbrynen åt.

  Tycker att du ska ”Shake it off”, du har dina skäl till att du jobbar o det har de inte med att göra. Alla ska alltid läggasig andras liv, men man vet inte ett dugg om vad som rör sig där bakom när man kommer med argumenten. Alla (99,9% iaf) vill vi alltid våra barn det bästa i grund och botten o vi gör så gott vi kan. ❤️

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Alltså, jag trodde verkligen att den tiden redan var förbi i Sverige! Gud så frustrerande! Tack! Jag försöker verkligen skaka av mig det men det gör ont för det känns som ett svek. Jag fick beröm för hur duktig jag var men bakom ryggen så hette det att jag var en dålig mamma! Jag anser att jag har gjort allt för att mina barn ska få det allra bästa som jag kan ge dom. Jag klandrar verkligen inte mig själv utan känner mig mest lurad och sviken och det är det som gör ont. Tack för dina fina och uppmuntrande ord! ❤️

   Svara
 11. Sofie - gravid med tvillingar

  Det viktigaste är ju att ni i er familj vet att ni är de bästa föräldrarna till ERA barn. Du kan ju alltid fråga om de klagade på insamlingen som DU ordnat med via bloggen? Klart de tillslut måste inse att du självklart inte är någon dålig mamma för att du jobbar ett par timmar om dagen. Säkert kulturkrock så ta inte åt dig ❤️ Det enda som betyder något är vad ni i familjen trivs med (du, jair o barnen). O det är klart att de trivs lika mkt med sin pappa om dagarna!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack underbara du! Nej, den insamlingen uppskattade dom inte alls, dom tyckte att den var totalt oviktig! Samma sak med skolgång och sånt – inte viktigt alls eftersom dom anser att barnen inte är tillräckligt smarta för att bli nått 🙁 Dom har verkligen helt annan syn på barnuppfostran än vad jag har. Jag tycker att man ska uppmuntra barnen på det som dom gillar och är bra på. Mina föräldrar har alltid uppmuntrat mig och min pappa såg min talang gällande bloggen flera år innan jag själv upptäckte den. Han är verkligen mitt största fan och utan honom så hade jag kanske aldrig trott på mig själv som jag gör nu! Du har helt rätt, jag önskar verkligen att dom också förstod det!

   Svara
 12. Linda

  Heja dig och heja Jair! Bästa föräldrarna till just era barn som får livskarusellen att snurra trots att ni är på semester och har eget företag och ”vanliga jobb”! Ni ser till att barnen (och Jair) får LÅNG kvalitetstid med släkten på andra sidan jordklotet när dom inte har möjlighet att komma till er och det är ingen som kan eller har rätt att dömma när dom inte sitter i er sits/går i era skor eller vilket uttryck man än väljer att använda. Hoppas du, Jair och barnen kan utnyttja tiden som är kvar FÖR ERA EGNA BEHOV och för ER EGEN NÖJES SKULL. Kom ihåg att det är svårt att lära gamla hundar att sitta.. Ni är fantastiska precis som ni är! <3

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du! Tänk om dom också hade sett hur vi kämpade för att få allt att gå runt! Ja, det ska vi göra. Jair önskade mest av allt att få surfa dom sista dagarna. Jag ville egentligen åka tillbaka till hans mormor och mostrar, men han fick bestämma så det blev ett beach house mitt emellan staden där Jairs mormor och mostrar bor och staden där Jairs mamma och pappa bor. Alla som vill besöka oss är såklart välkomna och jag, barnen och Ian kanske åker tillbaka dit för att träffa alla en sista gång. Ja, du har verkligen helt rätt, jag tänker precis så och jag är även märkt att det är precis så! Kram!

   Svara
 13. Solin

  Jag förstår dig! Du kämpar för att allt ska funka och vill vara till lags och så snackas det bakom din rygg. Det skulle gnagt mig något oerhört!! Men innerst inne vet du ju att de har fel och du har rätt. Och det viktigaste för dig är att er familj mår bra och ser om och tar hand om varandra. Att du och Jair är överens om fördelningen Och det verkar ju som ni lyckats med det!
  Vi i Sverige har ju kommit lite längre men även här höjs det på ögonbryn när pappor är hemma och tar ansvar. Så galet!!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja eller hur! Det är helt galet! Varför skulle pappor vara sämre en mammor? Jag tycker verkligen att Jair har bevisat för alla i familjen att han är minst lika bra som jag, men då räknas jag som dålig! Om Jair hade jobbat här så hade jag ju gjort allt med barnen, men nu är det inte så men dom tror ändå att dom har hela bilden 🙁 Jag har verkligen kämpat! När vi bokade resan så bokade vi två månader och då fick vi till svar “bara två månader”. Ingen av dom andra syskonen har besökt familjen i mer än 2-3 veckor, det är BARA vi som är här i månader varje gång. Men den där kommentaren gnagade i mig och jag la in en extra växel för att kunna tjäna mer pengar så att det skulle räcka ännu en månad ifall Thailand-resan inte blev av. Det gör ont mig för jag känner mig sviken och lurad och jag tycker inte att dom förtjänar en extra månad med oss efter detta 🙁

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Säkert avundsjuka! Jag har också tänkt på det, men det känns ändå som dom har en viss tro om hur en mamma ska vara och hur en pappa ska vara. Men jag tror också att det ligger avundsjuka bakom..

   Svara
 14. Kristin

  Fy så himla trist att det snackats skit! Svårt att skaka av sig trots att ni vet att ni är dom allra bästa föräldrarna till era barn ❤️

  Svara
 15. Jessica

  Vilka inskränkta nötter! Jag hade blivit jätteledsen om någon ansåg att jag är en dålig mamma, så jag förstår din reaktion. Det är ok att bli ledsen och ta illa upp, men låt inte andras åsikter bryta ner dig. Du kan väl istället upplysa dom om att det är år 2018 nu och hur ni väljer att lägga upp ert liv rörande barnen är enbart er ensak. Kulturkrock eller inte, folk ska ge sjuttsingen i att lägga sig i andras föräldraskap. Ni båda verkar vara fantastiska föräldrar åt era barn. Var stolt över det ni har åstadkommit! Vilken grej för barnen att få möjligheten att åka och hälsa på släkten i Brasilien under så många veckor! Insamlingen till musikgrejerna imponerade också stort på mig. Vilka stora varma hjärtan ni har! <3

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du! Det gör faktiskt skitont! Särskilt ont gör det eftersom jag känner mig lurad och sviken. Jag upplevde inte att nån tyckte jag var en dålig mamma men när jag fick höra detta så blev jag jätteledsen och chockad! Eller hur! Så länge vi inte gör våra barn illa på något sätt så ska folk ge sjuttsingen i hur vårt upplägg ser ut. Tack! Jag är stolt, stolt som sjutton och det är kanske därför som jag blir ledsen också. Min stolthet – mitt företag och livet jag har gett mina barn – blir plötsligt något dåligt i andras ögon. Det gör ont! Allt jag har gjort är för mina barn och denna resan är mest för Jair och Jairs familj. Barnen är fortfarande så små så jag kan inte veta om dom minns resan när dom blir större eller inte, Lucas kanske minns lite- hoppas! Jag trodde att bidrog till en bra tid för Jairs familj men dom valde att prata illa istället, det känns inte kul 🙁 Tack! Vad gullig du är! Vi försöker alltid hjälpa till så gott vi kan! 🙂

   Svara
 16. BebisHalleby/Karin

  Jag håller med övriga som redan skrivet, men Fnulan skriver så bra. Det är väl fantastiskt att Jair kan få den här tiden med barnen, dessutom i sitt hemland, med tanke på hur det är hemma i vardagen.
  Ni är grymma! Så länge ni är överens kan resten ta sig i arslet. Men jag förstår verkligen att det tar.
  Massor av kramar!!!!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Eller hur! Jag och Jair hade redan bestämt det här i mars förra året när vi köpte biljetten till Brasilien! Förra gången vi var i Brasilien så tog Jair knappt nåt ansvar alls för Lucas och jag bar hela bördan själv. Men då var min blogg bara på hobbybasis och jag tjänade dom första pengarna i slutet på den resan. Den tiden i Brasilien var jag väldigt gnällig. Jag hade det inte bra, var olycklig och vi bråkade mycket. Det dröjde 3,5 år innan jag ville åka tillbaka och för att det inte skulle bli så igen så bestämde och planerade jag och Jair hur vi ville ha det iförväg. Vi såg också att min blogg drog in bra med pengar och utnyttjade det så att jag jobbar cirka 50% här och är föräldraledig 50% medan Jair är heltidsledig. Vår fördelning fungerar bra och vi båda trivs väldigt bra med den.

   Svara
 17. Karolina

  Förstår att det suger att dom snackat bakom ryggen. Sånt svider även om det dom säger inte är sant.

  Som sagt passar det att snacka skit men dom ser inte hela bilden av varför ni kan stanna hos dom sålänge eller kan bidra med pengar till sånt som behövs.
  Kulturen är så pass olika att dom inte kan se det som är utanför boxen för dom. Alltid lätt att snacka skit om sådant man inte förstår

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Precis så tror jag att det är! Dom kan inte se utanför boxen även efter att vi har förklarat att vi aldrig hade kunnat stanna här så länge om vi inte hade haft det upplägget som vi har. Ärligt talat så hade det haft absolut NOLL värde för mig att vara här om det hade inneburit samma sak som det innebär i Sverige – alltså att jag är med barnen 9 timmar på dagtid och sen jobbar till kl 02.00 på natten. Då hade jag haft absolut noll fritid, medan Jair hade haft all tid i världen! Men det är det som dom tycker är mest rätt och dom kan inte se utanför sin box, alltså att kvinnan tar hand om barnen medan pappan jobbar. Här finns eller fanns det inga hemmafruar, här tar man med sig barnen till jobbet och när pappan kommer hem från sitt jobb så vilar han när mamman lagar mat. I bästa fall har man ett äldre syskon som kan ta hand om dom minsta barnen…

   Svara
 18. Fotoliselotte

  Du kommer bli glad snart igen, lovar! <3

  Vad skulle hända inuti dig om du slutade bry dig om vad de tycker om ert upplägg? Jag tänker att många av de som pratar skit är sådana som egentligen längtar efter ett liv likt ert, med mer jämställdhet? Kanske många kvinnor som innerst inne drömmer om det som ni har, och projicerar det på dig. Det viktigaste är att det funkar för er inte, inte vad alla andra tycker. Sträck på dig och var stolt över er! Ni är fantastiska!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack min fina vän! Jag hade nog inte brytt mig om detta inte kom som en stor överraskning. Jag var inte alls beredd på detta och därför blev jag ledsen och kände mig både sviken, ledsen och lurad. Jag vet att dom har fel så jag känner mig inte som en dålig mamma bara för att dom säger det, men sveket gör mig ledsen. Jag tror att dom som sagt detta inte är avundsjuka på det jämställda livet men jag tror att dom är avundsjuka på standarden vi har i Sverige. Det kan såklart vara som du säger, men jag tror mer att det är så att dom tycker att kvinnor ska ta hand om hemmet och barnen och männen ska jobba och vila. Det är i alla fall det som jag ser som gemensamma nämnaren i familjen här…

   Svara
 19. Annika K

  Kulturkrock o förlegad syn på föräldrskap.
  Tycker du ska ta o prata med den eller de som sagt så här. Du o Jair tillsammans.
  Så dessa kan få en annan syn på hur ni har det hemma i Sverige.

  Du är en jättebra mamma o Jair en jättebra pappa. Låt dem inte trycka ner dig ❤️

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vet du vad, det tycker jag också! Jag trodde alla problem kunde lösas genom en lugn och sansad konversation men uppenbarligen tänker inte alla likadant som mig 🙁 Dom som sagt detta är inte såna människor som pratar om problem, dom antingen gräver ner det eller så blir det pajkastning. Det är jättetråkigt men så är det. Tyvärr så faller detta på dom själva tillslut 🙁

   Svara
 20. Nina

  Åh usch, stackare! Så jobbigt att få reda på att det pratas så elaka saker bakom din rygg. Jag lider med dig! Och med Jair! Varför skulle inte Jair kunna ta hand om sina barn?
  Varför är de som snackar istället tacksamma för att du anstränger dig så mycket för att ni ska kunna vara i brasilien?

  Du är en jättebra mamma!

  Kramar från en väldigt dålig mamma som lämnade barnen nästan er år (i sträck!) hos sin föräkdralediga pappa.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du! Eller hur! Visst är synsättet hemskt! Jag har sett hur Jair tagit hand om barnen och han har varit bästa pappan! Han har verkligen ansträngt sig intill det yttersta och till och med gjort frukost till MIG varje morgon. Det ingick inte i ens i vår deal när vi kom hit, men han verkligen varit grym varenda dag! Jag fattar inte det heller! Jag älskar att blogga, men jag hade hellre varit ledig från allt bloggjobb under tiden vi var här för då hade jag kunnat vara helt ledig, men nu prioriterade vi att jag jobbade så att vi kunde stanna längre och det borde dom uppskatta istället för att prata illa!

   Svara
 21. Sandra Petersson

  Vilken tråkig syn de har på saker och så himla dåligt att prata bakom ryggen på dig. I deras ögon kanske det är konstigt men varför inte sätta sig ner med dig istället och fråga lite nyfiket om hur det fungerar och varför du gör så. De behöver ju se din sida av saken också och inte dra förhastade slutsatser. Du lever ju för dina barn och är en av de bästa mammorna jag nånsin lärt känna, även om jag bara träffat dig utan barnen så vet jag att du är det. Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men tack underbara du! Jag är så glad över att ha lärt känna dig! Du är en genuint snäll och ärlig människa, jag behöver fler som du runt omkring mig! Jag håller helt med dig! Jag tycker det är skittaskigt att dom aldrig frågat mig något och ändå så har jag berättat om våra rutiner och allt jag gör med barnen i Sverige, men det har inte gått in trots att jag har sagt det flera gånger 🙁 Jag visste inte då vad dom trodde och tyckte utan jag berättade detta spontant. Jag har även berättat att om jag inte jobbar så blir vi utan pengar och då kan vi inte hjälpa till med pengar så jag var tvungen att jobba och dom tyckte jag var duktig! Men sen fick jag reda på detta 🙁

   Svara
 22. Emma

  Du är ingen dålig mamma för att du låter pappan ta vid. Jag var hemma 11 månader med vår son (lika gamal som Isadora) sen kom det ett bra erbjudande från jobbet som jag tog. Min man som är precis lika kapabel att ta hand om vårat gemensamma barn som jag tog gladerligen över föräldraledigheten och har nu varit hemma med våran son i 11 månader, han kommer fortsätta vara heltid pappaledig till i höst vilket ger våran son 2.5år hemma innan förskolan. För oss funkar de toppen! Jag anser inte att mamman är bättre än pappan för barnet utan att båda är lika bra och det som känns bäst för familjen det är vad som är bäst för barnen ? glada och lyckliga föräldrar ger trygga barn tror jag. Kram du ÄR en bra mamma. Och din man ÄR en bra pappa.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag anser precis samma som du! Anledningen till att jag är hemma mer än Jair är inte för att jag tror att Jair inte kan, det är för att han inte VILL vara hemma lika länge som mig. Självklart vill han vara med barnen men hans prioriteringar i livet är annorlunda, säkert på grund av hans uppväxt. Det är JAG som är anledningen till att Isadora kommer vara nästan 2 år innan hon börjar förskolan. Det är jag som gjort den prioriteringen. Jag och Jair tycker inte lika om detta men Jair respekterar och stöttar det som jag tycker är viktigt här i livet precis som jag respekterar och stöttar hans prioriteringar. Vi båda får vad vi vill trots att vi egentligen tycker lite olika om saken. Tack för dina fina ord! Kram!

   Svara
 23. Liniz Travel

  Men herregud det var det sjukaste jag hört!!! Du är ju en fantastisk mamma 🙂 Familje försörjare dessutom!!!!

  Alla familjer gör väl hur de vill!!!

  Njut av resan å släpp detta Emma!!!

  Jag är SÅ avis på er resa!!! I Sverige är det piss kallt å Las Palmas blåser det storm!!

  Stor kram

  Svara
 24. NATHALIE

  Heh Emma!

  Tyvärr är den synen kvar i Sverige också. Med förra barnet talade min dåvarande chef (en herre på strax över 55 år) att han ansåg att kvinnor ska vara hemma med sina barn. Jag blev så förbannad o skrek att detta är år 2014 o att pappan är kapabel att ta hand om bebisen. Nu talar vi om en helsvensk herre med bra utbildning. Jag trodde att Sverige hade kommit mkt längre, men tyvärr så är det inte så, har jag o många andra fått uppleva. Tycker att man får frågor som: vem tar hand om ditt barn? Barnet har för fan en pappa också. Jag blir så upprörd över att vi i Sverige inte har kommit längre. Nu skiter jag i skitnacket, tänker att har de inget viktigare o skvallra om? Jag jobbar på en stor arbetsplats o känner många. Försöker undvika de som inte kan bete sig.

  Så skit i dem, låt de prata ? Fokusera på din familj o de som inte snackar skit! Lycka till!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men va?! Vilken puckad chef! Dom flesta chefer brukar ju vilja att man kommer tillbaka till jobbet? Skönt att du jobbar på en stor arbetsplats där du inte behöver bry dig. Jag försöker att skita i allt som dom säger och vi lägger mer energi på dom som är snälla istället. Tack så mycket! Kram!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här