Äta fisk med fiskben

Jag är ingen fisk-person. Jag äter sällan fisk. Jag tycker det är svårt att tillaga fisk utan att den blir torr och jag hatar fiskben så därför blir jag ganska begränsad. När jag går på finare restauranger så väljer jag ofta fisk eftersom jag vet att finare restauranger oftast gör fisk utan ben och fisken brukar vara allt annat än torr. Men nu har jag gjort en ny upptäckt, en upptäckt jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag har ätit fisk med ben! Jag har till och med ätit upp fiskbenen!

 

Den här fisken har väldigt tunna ben och när man steker fisken så blir benen alldeles krispiga och dom går faktiskt att äta! Först vågade jag inte äta, men Jairs brosa ropade på mig och visade att man kunde äta fiskbenen också och när jag smakade så såg jag att det faktiskt var supergott! Fisken kommer från en flod som heter Barragem de Dias D’vila som ligger nära Camaçari.

Det är Jairs familj som fiskar i floden själva! Jag tycker det är lite häftigt att få äta saker som någon har fiskat eller skördat själv 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Fnulan

  Jag är också skitslarvig med att äta fisk. Jag tycker inte om det om jag ska vara ärlig! Jag kan inte ens lukta på lax för då klöks jag….
  Vad skönt att du får vila allergin en månad. Det måste vara kul för barnen med poolen också.
  Kramen vännen

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Det var illa!!! Jag brukar tappa matlusten om jag får mer än ett fiskben i munnen, men annars brukar det gå bra 🙂 Men fisken får inte vara torr!

   Ja, det är underbart! Vi har fått ta del av båda världarna 🙂 Sista veckan kommer vi nog åka till Jairs mormor för att inte bo mitt i karnevalen. Det är kul med karnevalen men det är ingen plats för småbarn… kram!

   Svara
 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Spännande :). Jag äter inte djur alls längre men fixade viss fisk förut 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här