Jag mår dåligt i min kropp :’-(

Nu den sista månaden här ska jag försöka njuta extra mycket samt jobba på brännan. Jag älskar att bli brun och tycker det passar min hud så himla bra haha! Men nu är jag helt ur form. Jag har lovat mig själv att inte bry mig om att jag är ur form. Jag har vägrat väga mig och skulle egentligen skita helt i kroppsformen men det är fasiken inte lät när brassarna inte kan låta bli att kommentera hur man ser ut. Typ “Visst ser det ut som Emma har gått upp i vikt?””Jo, hon är allt lite rundare i ansiktet!””Emma, du är inte gravid eller?!” – det är inte kul! Jag vet att jag kommer att gå upp i vikt under den här resan och jag har helt säkert redan gjort det, men jag SKITER i det! Jag vill SKITA i det och jag vill verkligen inte vara ledsen för det. Jag vill njuta och inte bry mig om jag äter lite extra mat eller lite extra sötsaker eller en drink ovanpå det. Jag är på SEMESTER! Det kommer dröja länge innan jag har en sån här semester igen och jag vill inte behöva tänka på några extra kilon under denna resan. Dessutom vet jag att jag springer av mig dom kilona snabbt när vi kommer tillbaka till Sverige och jag återgår till min vanliga livsstil.

Men nu har dom där jäkla hjärnspökena börjar invadera min hjärna och jag känner mig obekväm i min kropp – varenda dag. Jag försöker skita i det och leva som jag hade tänkt att jag skulle leva, men det känns ändå jobbigt och ledsamt. Varför ska andra kommentera ens kroppar hela tiden? Varför kan folk inte sköta sig själva och sina egna kroppar? Jag ville verkligen inte bry mig men här är nog min svaga punkt. Det dröjde inte många kommentarer innan jag fick komplex… Bajskorv!

Relaterade Inlägg

29 Kommentarer

 1. Jennifer

  Åh förstår precis hur du känner. Emirs familj kommenterar gärna också min kropp. Dom har vid flera tillfällen frågat om jag inte lagt på mig. Asjobbigt! Men som du skriver försök strunta i de, ni är trots allt på semester!! Och du är jättefin!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Usch! Jag vet precis hur det känns, jag har en släkting som jag knappt träffar på grund av hennes ständiga kommentarer om jag inte lagt på mig eller om jag verkligen ska äta mer. Jag försöker skita i det för jag har ju bestämt mig för att låta min kropp gå upp i vikt under denna resan, men det är svårare att känna sig nöjd efter ett par negativa kommentarer…

   Svara
 2. Angelica

  Hatar när folk lägger sig i! Men du, bry dig inte! Du har en skitsnyggt kropp!! Jag hade kunnat skratta mig lycklig med en sån snygg kropp!

  Svara
 3. Sabina

  Hej! Hoppas du inte tog illa upp av min kommentar på en bild på Instagram:) Det var bara positivt menat! Såg ut som du hade fått en liten fin bebisbula och du ville ju bli gravid detta året, enbart därför jag undrade om nr 3 var på gång. 🙂 Inget fel på din kropp, tänk att den burit två fantastiska barn 🙂

  Svara
  • S

   Häpnar över hur klumpig denna kommentaren är när Emma redan skrivit att hon blir ledsen av EXAKT denna typ av kommentarer. Hon har ju för övrigt redan skrivit att bebisverkstad är aktuellt först EFTER resan pga zika eller vad det var.

   Emma du är jättefin, njut av semestern. Starkt av dig att ens vilja åka dit som någon skrev, jag hade aldrig klarat av att höra den typ av kommentarer du behövt stå ut med och dessutom bo så trångt inpå dem. Du inspirerar dock mig till att våga resa mer med barnen ?

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Tack S! Det är skitjobbigt och när hjärnspökena väl satt igång så är det kört. Jag trodde i och för sig att jag var starkare än så här men uppenbarligen inte 🙁 Vad kul att jag inspirerar 🙂 Kram!

  • Emma - På Smällen!

   Nej, det var inte din kommentar som jag tänkte på. Den kom inte så lägligt eftersom jag redan fått en del tråkiga kommentarer här i Brasilien, men den jag refererade till var en person här som definitivt vet att jag inte är gravid. Du kunde inte veta om det var så eller inte, men jag lovar att jag kommer göra en skitstor grej av nästa graviditet och alla läsare kommer få veta om det innan bulan ens börjar synas 🙂 Ingen kommer behöva spekulera eller fråga 🙂

   Svara
 4. Anjo

  Varför fortsätter ni ens åka dit? I min mening hade jag aldrig aldrig spenderat tid med släkt och vänner om dem kommenterat min barnuppfostran, negativ syn på min å min sambos förhållande, min kropp flertal gånger m.m
  Där går gränsen, blir arg å ledsen

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag blir också arg och ledsen och det är en förklaring till varför det dröjer så länge mellan resorna. Men jag kan inte bestämma att vi inte ska åka hit mer, det kommer liksom med paketet om man blir tillsammans med en brasse. Jag är stolt över min familj och jag kom hit för att visa upp vår familj och umgås men inte trodde jag att jag skulle få höra allt jag hört nu 🙁 Det där med kroppen visste jag i och för sig, men personen som var värst dom andra gångerna har i alla fall hållit tyst efter Jair varnat om detta innan vi reste hit.

   Svara
 5. pernilla holmen

  Jag förstår att du blir jätte ledsen över deras dumma pikar emot dig om både det ena o det andra, du ska inte ta åt dig, förstår om du gör det, men försök att inte göra det, du är en jätte bra mamma o du är fin som du är, unna dig o njut på din semester det är du värd, Go Girl

  Svara
 6. Nina

  Åh usch, jag förstår dig! Jag hade också blivit ledsen. Jag tar också illa vid mig av sådana kommentarer. Tidigare har jag kämpat mycket med min uppfattning om min kropp, mitt förhållande till mat osv så jag vet hur det är. Hjärnspöken är tuffa att bli av med!
  Hälsa sitter inte i vikten. Mår du bra allmänt alltså håller dig frisk, känner dig stark, orkar leka med barnen – ja då väger du lagom mycket oavsett vad vågen visar. Det är mitt nya sätt att tänka som jag kämpar med att anamma till fullo.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja precis så är det! Jag vet att jag är varken nyttig eller hälsosam just nu (jag rör mig minimalt och äter både mycket och hälsosamt), men jag tillåter mig att göra det för jag lever alltid hälsosamt i Sverige. Jag kommer antagligen vilja köra ett ryck och nystart med träningen när jag kommer hem men på ett hälsosamt sätt. Men framför allt så önskar jag att hjärnspökena som jag drabbas av bara var på grund av mig själv och inte på grund av andras kommentarer för det gör mig bara väldigt ledsen 🙁

   Svara
   • Nina

    Jag rör mig minimalt, tränar sällan och äter blandat men ingen kommenterar min kropp eller min hälsa för att jag är smal. Att jag är smal ändå beror på att jag gick ner osunt mycket när jag ammade så jag är verkligen inte smal för att jag är sund. Om jag hade varit mullig så hade jag säkert fått kommentarer om min kost och hälsa men inte nu. Så skevt!
    Jag tycker att du gör helt rätt! Du njuter av livet och njuter av all god mat i brasilien som du inte kan äta hemma. Passa på liksom! Ät lite extra flottig mat nästa gång du träffar personen som sa det elaka till dig – så här mycket bryr jag mig om dina åsikter, ha!

   • Emma - På Smällen!

    Haha! Du har helt rätt! Jag kan i alla fall säga att jag har njutit av allt gott därnere och inte en enda dag har den där personens kommentarer hindrat mig från att äta vad jag vill äta. Ja, det är verkligen skevt och väldigt konstigt att människor tror sig ha rätten att kommentera andras kroppar hela tiden 🙁

 7. Lisa

  Nyfiken, hur är kroppsidealet i Brasilien? Har för mig att jag såg ngn dokumentär om hur tjejer förstorar rumporna med implantat . . . ? Men är det “smal och vältränad” som annars är idealet även i Brasilien? Tråkigt (och oartigt!!!) med kommentarer om ens kropp i vilket fall, livet är för kort för att alltid ha ångest över mat och träning.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja precis! Dom vill gärna ha stora rumpor, men annars ska man tydligen vara smal. Vältränad tycker dom att alla som har stora rumpor och kan dansa är. Jag har sett många tjejer som kan dansa men som enligt mig inte har en vältränad rumpa, men så fort rumpan är stor och rund så är den vältränad. Jag håller med dig fullständigt, man ska njuta av livet!

   Svara
 8. Malin Svensk Björck

  Ingen annan har rätt att kommentera nåns kropp eller utseende.
  Men varför säger du inte ifrån?
  Eller varför säger Jair inte ifrån om han är i närheten när det sker. Det är ju hans släkt och då måste väl han kunna begära att dom behandlar dig med respekt på alla sätt och vis.
  En semester ska väl ge en ork, glädje och livslust, inte trycka ner en i skorna.
  Stå på dig och säg ifrån!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Jag stod på mig nästa gång detta hände och Jair var med och försvarade mig. Tack så mycket för din kommentar! Det är inte alltid lätt att försvara sig själv, men jag är glad att jag gjorde det 🙂

   Svara
 9. A

  Säg ifrån!
  I vissa kulturer är det helt normalt att kommentera oxh lägga sig i andras äktenskap/ familjer/ kroppar etc. Utseendet spelar så stor roll ändå häpnas man över hur onyttigt många äter. I Sverige är vi också ganska duktiga på att kommentera allt men gärna bakom skärmarna.

  Svara
 10. Skolkurator

  En fråga.
  Säger dom det på ett negativt sätt, som att det skulle vara dåligt att gå upp i vikt, eller är det din tolkning?
  Vet att skönthetsideal är olika i olika länder och att vi i Sverige tänker att “smal=vacker” medan i tex Mexico och Argentina tycker att kurvor är idealet….
  Det kan ju vara så att de ger dig en komplimang som du misstolkar pga kulturella skillnader…

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här