Brasilien

Marknad på landet i Camaçari

När vi var i Camaçari så tog Jairs kusin och morbrors fru med mig till marknaden för att jag skulle kunna få se hur det ser ut. Det var verkligen kul att se! Hela marknaden var full av exotiska frukter som jag aldrig har sett innan och jag köpte med mig en hel del 🙂
img_7269
img_7271
Det var ganska billigt på marknaden. Det dyraste jag köpte var en stor graviola. Den gick på 75 spänn men eftersom jag har letat efter den frukten i 8 år så ville jag gärna ha den. Första gången jag besökte Salvador åt jag en graviola med mina vänner och jag har sedan dess letat efter frukten men aldrig hittat den förrän nu. Det är en jättegod frukt, söt men lite syrlig på samma gång, den smakar precis som godis! Den minsta graviolan jag hittade var bautastor så den räckte både till att äta och göra juice 🙂
Graviola
Jag köpte också cashewfrukt. Det är en jättecool frukt som ser ut som en liten gul paprika med en grön grej i stället för stjälken. Den gröna grejen har formen av en cashewnöt och det coola med det är att det faktiskt är en cashewnöt i mitten! Men för att kunna äta den måste man tillaga genom att steka nöten, skala och massa saker. Det är väldigt mycket jobb för att utvinna en enda liten cashew så då kan man ju förstå varför det är så dyrt.
Vi hittade också en massa olika chili i olika former. Jag köpte en chilli-olja med illröda chilis i. Jag älskar att peta ut dom och skära dom i små bitar och lägga i min mat. Jag köpte också några påsar med torkade chiliflingor (eller vad det nu kallas), såna är dyra i Sverige så jag tyckte det var en bra idé att köpa några stycken men jag snålade och köpte bara två stycken. Så himla dumt för dom kostade nästan ingenting… ja, ja, vi kanske åker tillbaka dit igen 🙂
Chili i massor av olika former
Chili, nötter, kryddor och vitlök
På marknaden fanns det också räkor i olika former, kokta och torkade. Jag tyckte att det såg lite ofräscht ut för dom låg inte på is och det fanns inte heller något lock som skyddade dom från smuts och sånt. Det var samma sak med köttet, allt låg framme och inget var inplastat…
På den här marknaden sålde dom också krabbor men till den delen av marknaden gick vi aldrig. Jag tänkte inte på att fråga och ingen tänkte på att visa mig det just då. Det får bli en annan gång helt enkelt 🙂

2 Comments

  • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Åh älskar att se marknader så där från utlandet, mycket för att det är så sällan jag ser sådant ens här i Falun 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.