Moqueca med ägg och räkor

En av dom första veckorna som vi var här gjorde Jairs bror jättegod Moqueca till hela familjen. Jag älskar Moqueca! Det påminner lite om en thailändsk gryta, men är gjord helt annorlunda så smaken är inte samma. Den dagen frågade jag massor om Moqueca och fick veta att man även kan göra Moqueca med ägg istället för fisk och räkor. Jag tyckte det lät jättekonstigt men jag var såklart nyfiken och idag gjorde Jô (Jairs brorsas tjej) Moqueca med ägg och räkor. Så himla mumsigt!

Äggen påminde om pocherade ägg, genomkokta men lite sönderkokta. Såsen från moquecan var läskigt god och dessutom gjorde Jô en farofa med dendeolja och torkade räkor. Mumsfilibaba! Det här kommer jag be Jair göra i Sverige 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här