Bygga hus

Imorgon ska vi välja kök!

Nu går det undan! Det är nämligen så att huset vi har köpt är ett av dom första som ska byggas i denna etappen och det är inflyttning redan i mars! Det är alltså bara 6 månader kvar så egentligen borde tillval för köket redan vara gjort, men vi har fått lite extra tid, så deadline är på fredag. Ja, det är snabba ryck! Redan imorgon ska vi åka till Marbodal och göra våra val till köket. Vi har knappt gjort någon research alls eller hunnit prata ihop oss så jag känner mig nästan lite nervös… haha!

Just nu är jag mest nervös för två saker, det ena är att vi inte ska komma överens och det andra är att vi inte vet vår budget riktigt. Vi har ju inte sålt vårt hus än så vi vet inte exakt vad vi har att röra oss med… Det är faktiskt lite läskigt!

Angående det med att inte komma överens så är vi ganska envisa båda två. Jag tycker jag ger med mig oftare än Victor, men jag tror han upplever exakt samma sak från sitt håll. Haha! Victor har klassisk, stilren stil och jag älskar egentligen den stilen, men jag tror oftast att det ska bli tråkigt och sterilt. Jag gillar modernt och fastnar gärna för sånt som är trendigt, men det gör inte Victor. Han är också petigare med detaljer än vad jag är. När vi skulle inreda vårt vardagsrum så tog det väldigt lång tid innan vi bestämde oss! Först köpte vi mattan och sparade den på vinden, därefter köpte vi TV-bänk och sen tog det jättelång tid innan vi hittade en soffa. När vi väl hittade vår soffa så tog vi fram mattan och köpte sittpuff (istället för bord) och lampa samtidigt. Sittpuff istället för bord var min idé och den fick jag jobba på innan jag lyckades övertyga Victor helt. Mitt bästa argument var att vi skulle ha småbarn länge till och att vi inte ville att dom skulle slå sig som Isadora gjorde.

Det tog som sagt lång tid för oss att inreda vardagsrummet, men när vi väl blev klara så känns det som att det inte kunde bli bättre. Jag skulle ALDRIG inrett så fint på egen hand, så hans smak har verkligen höjt min standard tycker jag 🙂 Jag tycker vi kompletterar varandra perfekt, men det känns som vi behöver lite tid för att hitta rätt och kanske inte har så lätt för att bestämma oss direkt. Men imorgon har vi inget val, haha!

Jag tar tacksamt emot era bästa tips när det kommer till att välja kök. Vi kommer få välja bl.a. färg och utseende på luckor, bänkskiva, handtag. skåpsinredning, blandare, diskho, eluttag och golv. Vi tror inte vi kommer få välja layout och vi kommer inte ha plats för köksö, tyvärr…

img_6849
img_6855
img_6854

När vi gjorde Marbodals test så blev detta ett av köken i vår moodboard, så här långt är vi överens även om jag hade kunnat tänka mig en färgton istället för bara beige 🙂

6 Comments

 • M

  Åh så kul! Dock lite panikartat att spika allt till på fredag. Vi satt länge och spanade i tillvalskatalogerna och åkte mellan olika ställen för att kika på allt. Det jag tyckte var svårast var att hitta snyggt kakel som passade med resten. Man måste ju även tänka tapeter lite i allt. Allt såg så annorlunda ut sen på plats men till det bättre 😂. Lycka till med valen!

  Förresten har ni varit och kikat på visningahus av modellen ni bygger?

  • Emma

   Eller hur! Känns minst sagt lite stressigt! Vi har typ en halvtimme på oss imorgon att ta oss till marbodals utställningskök innan vi ska till ett annat ställe och välja allt 😅

   Nej det finns inget visningshus tyvärr, men vi har sett husen utifrån i alla fall 😊

 • blåmesen

  Vi har också ett Marbodalkök, fast förra ägarna fick göra alla väl. På gott och ont, som du säger slapp vi komma överens (jag är väldigt praktiskt lagd så hade jag inte haft min man hade mitt hem varit ganska omysigt. Men lättstädat, ha ha) men å andra sidan känns de vassa hörnen på köksluckehandtagen som en tickande bomb för småbarn. Hur som helst har vi skiva i kvartskomposit, vet inte om det är snyggt eller inte men så otroligt praktiskt. Milsvid skillnad från trä eller laminat där fläckar ibland blir permanenta på två sekunder. Här är det bara att torka av och vara glad, så himla skönt om man gillar att laga mat.

 • Emma

  Just när det gäller dyra saker som kök och badrum skulle jag satsa på klassiskt och stilrent så att det håller i många år utan att man tröttnar på det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.