Tiden efter förlossningen

Hur länge ska Victor vara pappaledig?

Jag får mycket frågor angående vår föräldraledighet, särskilt angående Victors pappaledighet. Jag har svarat med det ena svaret luddigare än det andra, för sanningen är den att vi inte riktigt vet. Just nu är Victor pappaledig och vår plan är att han skulle vara det i två månader, dvs september och oktober. Det kanske blir mer eller så kanske han börjar jobba någon/några dagar i veckan. Vi har inte bestämt något definitivt utan tar det lite som det kommer just nu 🙂

Jag älskar att ha Victor hemma. Den här nyföddstiden är så speciell och det känns riktigt lyxigt att vi får uppleva den tillsammans 🙂 Det blir som en förlängd bebisbubbla samtidigt som vi slipper gå in i föräldraskapet som två vrak som inte sover ordentligt. Victor däckar oftast innan mig på kvällen och på morgonen går han upp tidigt och tar dom stora till förskola/skola medan jag och William får lite sovmorgon. Det underlättar så mycket eftersom jag ammar på natten och ibland har varit uppe och bytt blöja också.

Jag har inte börjat ta ut någon föräldraledighet ännu utan jobbar en stund varje dag så det är den multitaskande pappan som fixar mat, städar och tvättar. Jag försöker också hjälpa till lite men det är Victor som sköter det mesta 🙂 Det kommer kännas så konstigt när Victor börjar jobba igen och kanske till och med kommer vara på kontoret. Vi har varit hemma tillsammans nästan hela vårt förhållande så det kommer kännas så annorlunda att vara ifrån varandra!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.