Tiden efter förlossningen

3 veckor sedan förlossningen

Nu har det gått 3 veckor sedan förlossningen och jag mår verkligen hur bra som helst! Jag har inte ett dugg ont i fiffi och har till och med promenerat 5 dagar i veckan i två veckor nu. Avslaget har avtagit igen trots att jag fortsatte att vara aktiv och både promenera och träna mammaträning. Jag mår tipptopp! Så här bra har jag aldrig mått efter en förlossning förut!

Träningen jag tränar heter Mama Move och är speciellt anpassade för gravida, nyförlösta och nyblivna mammor så det är ingen hård träning. Jag tänker JÄTTEMYCKET på knipet och kniper igenom alla övningarna. Jag försöker komma ihåg knipövningarna när jag inte tränar också och jobbar även på min hållning. Jag har vågat mig på att känna lite i fiffi och det kändes lite jobbigt för jag har tyvärr fått mer framfall av en slidvägg… Jag tror och hoppas i alla fall att det är en slidvägg. Det gör i alla fall att jag är ÄNNU noggrannare med knipet. Jag hoppas att det kommer gå tillbaka lite för jag tror det finns en chans att det gör det när det är såpass kort tid efter förlossningen.

Jag är sjukt imponerad över hur snabbt det läkte därnere trots att jag fick sy lite och jag är ännu mer imponerad över hur snabbt min mage har återhämtat sig. Jag var ju mycket större i denna graviditeten än med dom andra två så jag trodde inte att huden skulle dra sig tillbaka så här fint. Jag är verkligen så imponerad över kvinnokroppen!

img_9465
img_9670
img_9897
img_0178

1 dag efter förlossningen / 1 vecka / 2 veckor / 3 veckor

Nu kanske det ser ut som att jag har en sån där mirakelkropp som bara föder barn och så är magen, alla kilon och spår efter graviditeten borta. Nej, nej så lyxigt har jag inte haft det. Jag har fortfarande 7 kg kvar av graviditeten och därefter ytterligare 7 kg kvar som jag la på mig innan jag blev gravid. Det är en lång resa kvar, men det är ju så här det ska vara 🙂 Jag kommer inte stressa med det, men jag kommer hålla mig aktiv och hälsosam 🙂

11 Comments

  • Emma

   I så fall får vi väl hoppas att framtida arbetsgivare också lär sig att det kan hända saker därnere när man tryckt ut en bebis 🙂 Det bästa vore ju faktiskt om kvinnors problem slutade vara skambelagt och faktiskt kunde pratas öppet om, då kunde fler kvinnor få hjälp och det stora mörkertalet minska.

  • Elina

   Som med mycket annat i sociala medier – passar det inte scrollar man vidare.
   Det är ju trots allt en blogg om livet som gravid/mamma och ”mindre smickrande” delar hör ju det livet till…

  • Rebecka

   Haha, du är för knäpp!
   Det är dags att alla slutar tro att kvinnor föder barn, att det knappt syns (eller känns för den delen) efteråt och förväntas hoppa i gamla jeansen, gå på milslånga powerwalk dagen efter förlossningen, vilja ha sex samma minut som stygnen ramlat av.

   DESSUTOM är det dags att det talas öppet om kvinnors hälsa efter graviditeten och förlossningen där 80% får bristningar som omfattar hud, slemhinna och muskler.

   Annars tycker jag att vi helt ska börja tiga ihjäl alla med benbrott. Herregud, de kan väl sköta sig själva och kan inte förvänta sig att få varken vård, förståelse eller hjälp ?‍♀️ Så det blir rättvist tänker jag…

 • Ida

  Helt rätt Emma. En framtida arbetsgivare är inte särskilt seriös eller öppen för dagens samhälle och verklighet om denne anser att ett viktigt ämne som detta inte kan belysas ur en privat synvinkel. Fortsätt vara öppen och ärlig, det är du och just det som kommer vara till din fördel i ett framtida jobb!!!❣️

 • Sara

  Kan du inte skriva om de bästa knipövningarna? Jag försöker komma ihåg o göra mina o googlar på vilka som är bra men tummen sitter fast även om d är viktigt och inte tar lång tid att göra.

 • Gittan

  Tycker det är så bra att du skriver om detta! Kvinnokroppen är fantastisk och att prata öppet om den gör att det förhoppningsvis blir mindre skambelagt.

  Om en arbetsgivare skulle läsa och sen inte anställa på grund av detta är det den som är osmaklig.

  Du gör det jättebra Emma! Fortsätt så!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.