Magen,  Tiden efter förlossningen

Magen 1 vecka efter FL

Min mage har dragit ihop sig väldigt fint efter Isadora. Mycket snabbare än vad den drog ihop sig efter Lucas. När jag var på Antenatal för att kolla upp mitt magont så sa läkaren att min livmoder hade dragit ihop sig väldigt fint på den korta tiden. Det kändes skönt att höra med tanke på dom jobbiga eftervärkarna. Det kändes som att jag i alla fall hade fått lön för mödan typ haha 🙂 Nu verkar det som eftervärkarna är helt över. Jag hade inga alls igår så för mig verkar det som att det varade i 5 dagar.

Nu har jag laddat ner Mammamage-appen för att träna knipövningar och magmusklerna på rätt sätt. Efter graviditeten är det ju väldigt viktigt hur man tränar innan magmusklerna har gått ihop helt. Jag använde den med Lucas också och mina magmuskler gick ihop helt och hållet. Jag kollade faktiskt det när jag var på Barnmässan i Karlstad förra året 🙂

Här är en bild på magen 1 vecka efter förlossningen

 

Jag tänkte även passa på att jämföra med magen 1 vecka efter förlossningen med Lucas

magen efter förlossningen lucas

Jag har vägt mig 2 ggr sen vi kom hem från BB. Den första gången var 3 dagar efter förlossningen och då hade jag redan gått ner 5,6 kg och igår när jag vägde mig så visade vågen på -7,5 kg! Grymt!!!! Nu är det bara 4,6 kg kvar av graviditeten 🙂 Efter förlossningen med Lucas hade jag bara gått ner 4,7 kg en vecka efter förlossningen, men då hade jag helt andra matvanor än vad jag har nu. Jag minns att jag frossade massor av godis, men nu är jag noga med att bara unna mig på helgerna, fast jag har en dålig vana. Jag dricker på tok för mycket saft. Jag måste börja dricka vatten igen, men det är sååå svårt att sluta! 😛

15 Comments

 • Erikaevakristina

  Jag drack jättemycket saft under graviditeten, kände själv att det kanske inte var så bra så jag började köpa billig light saft istället för att jag inte skulle tycka att det var lika gott 😉

 • Sofi

  Enda gången jag drack saft var under förlossningen för lite snabb energi, på bb sen drack jag i och för sig äppeljuice som en galning men inget jag varit sugen på sen. Kanske var kroppens sätt att säga att man behövde extra socker och energi för att orka! Kroppen är häftig, har 1 kg kvar nu 3 veckor efter förlossningen, däremot har jag tappat massor av muskler så räknar med att tappa 3-4 kg till för att sen sakta bygga upp muskler och tillslut landa på startvikten igen. Hur tidigt kan man köra mammamage övningarna? Såg lite av Olgas övningar i senaste mama men de verkade väldigt tuffa.

  • Emma - På Smällen!

   Åh vad skönt att du nästan är tillbaka på startvikt. Gravidkilon är svårare att bli av med än vanliga kilon 😛 Har aldrig kämpat så mycket som jag gjorde efter graviditeten med Lucas…

   Mammamage-övningarna i mammamage-appen kan man börja med redan på BB. Den är dessutom grym för den börjar med knipövningar. Olgas övningar skulle jag inge börja med direkt efter förlossningen, men jag tyckte hennes bok var grym 🙂

 • zarah

  Heja kroppen! Fantastiskt hur det fungerar ?
  Jag gick upp 9 och har gått ner 11 på 16 dagar. Jag är överviktig sen innan så jag klagar inte hehe. Men däremot så är min hållning kass! Så jag behöver definitivt träna upp musklerna sen så räknar med att kilona kommer plussa på sen igen ☺

 • Pilla

  Jag är beroende av Pepsi Max ? Fast jag försöker dricka mkt vatten å då har jag citron i för att piffa till det ?

  Jag började med Olgas bok redan efter 2 v. Det första man gör är andningsövningar och knip innan man börjar med själva träningen . Tror mammamage appen är uppbyggd likadant?

 • Elise

  Så kul o följa nu efter graviditeten. Är själv i V 39 o blir så peppad på o föda o bli av med magen. Bilden du tagit efter isadora när du har randigt nertill o vit topp/bh upptill. Är det en amningsbh? Såg stadig ut?!

  Kram

 • Joanna

  Godis är alldeles för gott i min värld att avstå ifrån tyvärr ? men ska försöka sockeravvänja mig nu när jag är ute och går minst en timme om dagen med Ebba och hund. Har dock gått ner mina gravidkilon (6 kg) plus 4 kg till på två veckor…hoppas att det fortsätter så ?. Ebba har sedan födseln ätit var tredje timme och väldigt få gånger tätare…

  • Emma - På Smällen!

   Åh vad härligt 🙂 Jag tycker också väldigt mycket om godis och om jag väl börjar äta godis igen så kommer jag inte kunna avstå jag heller. Jag slutade med godis för längesen för att jag upptäckte att jag fick finnar av just godis, choklad går bra men inte godis. Jag får verkligen hemska utbrott så jag är ganska så motiverad att låta bli godis ? jag har ätit godis på två gånger på ett år.

   • Joanna

    Ohh det är ju riktigt bra… vissa saker önskar man att man var allergisk emot 😉
    Vad heter appen? Eller heter den helt enkelt mammamage?

    • Emma - På Smällen!

     Hehe! Ja, just nu är det rätt praktiskt för nu har suget efter godis släppt. Jag äter choklad och mögelost istället. Naturgodis funkar också. Men just när jag insåg detta och blev så illa tvungen att sluta så var det jobbigt 🙁

     Ja, appen heter mammamage ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.