Tiden efter förlossningen

Vad tänkte vi när det blev en pojke?

Jag och Victor är riktiga kontroll freaks båda två, men av någon underlig anledning så älskar vi överraskningar och därför valde vi att inte ta reda på könet. Vi tyckte det var mycket mer spännande att inte veta och gå med den spänningen hela graviditeten. Vi spekulerade, gissade och testade olika myter. Min magkänsla var att det var en tjej och det bekräftade även dom olika myterna. Många i vår närhet var bombsäkra på att det var en tjej och det var faktiskt bara två personer som gissade på pojke, den ena var Lucas och den andra var Victors farmor.

När jag födde ut William och Victor lyfte upp honom på mitt bröst så hade jag inte en tanke på om han var en flicka eller pojke. Jag grät och skrattade på samma gång och var såååå lycklig. Jag och Victor såg på varandra och kysste varandra om och om igen. Mitt emellan kyssarna sa Victor ”Det blev en pojke” och jag svarade med gråten i halsen ”En pojke?” och fortsatte att gråta av lycka. Jag var ju ganska så säker på att det skulle bli en flicka, men där och då så blev jag knappt förvånad ändå. Det kändes liksom så självklart att det var han som hade varit där hela tiden, även fast vi trodde att han skulle vara en tjej. Han blev sannerligen en överraskning!

Nästa gång så kommer jag inte kunna lita på min magkänsla även om jag hade rätt med både Lucas och Isadora. Graviditeten med William var på pricken lik den med Isadora när det kom till illamående m.m. men det betydde ändå inte att det var en flicka i min mage.

Ni som inte tog reda på kön, blev ni förvånade när bebisen väl kom ut? Vad var er första tanke?

8 Comments

 • Sara

  Med min pojk så ville jag ha en pojke o blev så lycklig av att d va d o att han såg ut som sitt namn. Med bebis nr.2 så va jag bombis på att d va en lillebror o blev så paff när d va en tös o hade inget tösnamn direkt så d tog några dagar innan hon fick sitt namn och för mej att smälta att d inte va en lillebror i magen, men så lycklig över att ha henne hos mej, min älskade prinsessa 🙂

 • Mikaela

  Med nr 2 hade vi valt att inte veta. Jag var så säker på en till pojke. När bebis kom ut så sa min man direkt ”ska jag säga vad det är?”. ”Nej jag vill titta själv”. Och där låg en liten tjej. Jag trodde först jag såg i syne så jag sa ”är det verkligen en tjej” ?. Alla i vår närhet var så säkra på pojke också, bara min man som trodde på flicka.

 • Josefine

  Vi tog inte redo på kön med första barnet (sambon ville inte veta) och det var sååå spännande hela graviditeten, så min första fråga när bebis var ute – VAD BLEV DET?! och de visade upp en fin pojk ❤️ Med andra barnet tog vi reda på kön vid ultraljudet och kollade faktiskt inte vad det egentligen blev förrän efter några minuter när lillebror redan låg på mitt bröst, då njöt jag helt o fullt av en frisk bebis och tänkte inte alls på vilket kön det faktiskt var som kom ut, men det stämde med ultraljudet.

 • Sabina

  Med första kunde de inte se på UL vad det skulle bli men de gissade på flicka. Jag hade en känsla av tjej hela grav och vi hade bara tjejnamn. Med andra ville jag inte veta. Trodde hela grav att det var en kille för att det var så stor skillnad på graviditeterna. Med första spydde jag max 5ggr, andra 2ggr per dag till v 26. Och från v 30 minst 1ggr per dag. Usch och fy vad jobbig andra grav var 🙁 Men det blev en tjej andra oxå.

 • Victoria

  Med första visste vi att det var en pojke, därför atr på rul sa sköterskan ”nu vet jag så vill ni veta får ni ställa frågan”… Kunde där o då inte hålla mig…
  Men med nästa grav visste vi inte, mådde kasst men ändå bättre. Önskade lite i hemlighet en flicka men trodde ändp på en pojke. Blev inlagd på sjukhuset i v 35 för högt blodtryck, bebis var – 33% i vikt och låg i säte. Vändningsförsöket misslyckades. Planerades för snitt i v 37+2. Snittet gick inte alls som planerat o jag blev sövd o på uppvaket berättade sköterskorna att bebis låg så fint hos pappa o att HON mådde bra. Fick världens chock o grät o grät på väg upp till neo där hon låg hos pappa. Han lyfte över henne på mitt bröst och jag grät ännu mer i chock! Det var verkligen en liten tjej ❤️ sen med 3an var jag stensäker på en tjej o hade bara tjejnamn men ut kom en pojke och jag kunde inte blivit mer överlycklig ändå, han var juh helt underbar men det tog tid att hitta ett namn som vi båda gillade ❤️??

 • Therese

  Jag var rätt säker på att första skulle vara en pojke och där var det delade meningar från alla runt omkring men ut kom en pojke ? Med andra barnet upplevde jag graviditeten mer besvärlig och annorlunda än första och tänkte förstås att det kan vara en tjej men där hade jag väldigt fel för när bebis var ute så frågade jag vad det blev, du får känna efter sa BM och japp där var det en pojke till ? Tycker det är mer spänning över graviditeten att inte veta kön innan, att man faktiskt får lov att gissa o drömma om vem som bor inne i magen ? Det viktiga i slutändan är ju att mitt barn kommer ut som en pigg och frisk individ 🙂

 • Matilda

  Vi ville verkligen inte veta utan blundade vid ultraljudet när barnmorskan skulle kolla. ? De flesta gissade på pojke utifrån alla de där ”myterna och tecknen”, jag själv tänkte bara att det blir en bebis först och främst ? vi hade inte ett enda pojknamnsförslag, endast två flicknamn. Men jag blev inte ett dugg förvånad när han kom ut, för det var bara så rätt.

 • Gittan

  Första barnet var både jag och sambon så säkra påsen pojk. Blev så paff men otroligt lycklig när bebisen gled ut och jag såg att det var en liten flicka. (Satt upp och födde) va!? Är det en tjej va de första jag sa.

  Andra var jag säker på en pojk. Ut kom en lillebror men sambon trodde först de va en flicka eftersom benen låg i kors så blev lite knas i några minuter i min hjärna eftersom jag först trodde vi fått en lillasyster. Sen är man bara lycklig.

  Nr tre trodde precis ALLA att det var en flicka. Jag va i princip den enda som trodde på en liten lillebror. Och visst hade jag rätt, för 6 månader sedan föddes en liten lillebror.

  Har aldrig tagit reda på kön. Sambon har velat varje gång men för mig är det så mycket mer spänning att inte veta. Och nu med trean som ha lite medtagen och blå när han kom så kändes könet ännu mindre viktigt att veta innan.

  Vi hoppas på att framtiden ger oss en liten till och då kanske,kanske vi tar reda på. Men jag tror de kommer få vara en äveraskning till isf ❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.