Tiden efter förlossningen,  Träning

Första träningspasset efter förlossningen

Idag var jag på mitt första träningspass efter förlossningen, ett mamma-baby-pass som passar är anpassat för gravida och nyblivna mammor. Den här graviditeten har varit väldigt tung fysiskt så på slutet började jag fantisera om alla möjliga basala saker som t.ex. att kunna gå snabbt, vara smidig, böja mig och ta på mina egna fötter. Det var så härligt att äntligen få komma iväg och röra mig, men på ett skonsamt och säkert sätt för min kropp. Jag har också haft mycket problem med ryggont i den här graviditeten och ryggontet sitter fortfarande kvar, fast nu sitter det i svanken. Det har blivit bättre för varje dag som gått sedan förlossningen, men det är inte helt bra än. Jag antar att det beror på att mina magmuskler är delade och för svaga och kanske också pga min hållning. Det känns därför extra viktigt att inte börja med för hård träning eller träna fel.

Under passet var det fullt fokus på att knipa och aktivera dom inre magmusklerna under alla övningarna och det var det som begränsade hur ”tufft” jag kunde köra. Jag tog det jättelugnt och jag märkte snabbt att visa övningar var svåra att knipa, medan andra var lättare.

Efter passet stannade jag och en annan mamma och bytte blöja på våra bebisar. Vi pratade om att alla föräldragrupper är inställda och att vi skulle ta en barnvagnspromenad någon dag. Det är ju så värdefullt med kontakten med andra mammor så jag är väldigt glad att jag gick på träningspasset ur den aspekten också 🙂

När jag kom hem hade Victor fixat lunch och efter det tog vi en cykeltur med barnen till förskolan för att ta reda på hur lång tid Isadora behöver för cykla dit. Det tog 31 minuter dit och 30 minuter hem. Det blev en lagom promenad dit och hem för min del 🙂 Jag älskar verkligen att känna att jag kan röra på min kropp igen! Det är så underbart!

PS. Jag vill bara förtydliga så att ingen tror att jag träningshetsar eller så. Jag känner ingen stress över att komma igång med träningen, snarare en jättestark längtan att få röra på mig utan foglossning osv.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.