Tiden efter förlossningen

Snart 6 dagar gammal

Nu har mjölken runnit till ordentligt och brösten känns gigantiska! Dom är alldeles runda och tar i när jag rör armarna vid sidan och så pendlar jag hela tiden mellan att vara genomsvett och frysa som om det vore iskall mjölk i tuttarna. Mjölken började rinna till redan på kvällen på tredje dagen och på morgonen när jag vaknade var det bröstet som William inte ätit på väldigt spänt. Igår testade jag att pumpa ut lite men det gick inte så bra. Jag fick bara ut 20 ml, men å andra sidan hade jag precis ammat så kanske inte jättekonstigt. Idag ska jag åka till salongen och göra naglarna. Jag vet att det låter lite galet att åka ifrån sin 6-dagars-bebis för att göra något så ytligt som att fixa naglarna, men jag har ju akryl + gelnaglar och då är det väldigt svårt och besvärligt att fila ner dom själv, det är både bättre och går snabbare att åka till salongen. Jag hade helst gjort detta precis innan förlossningen istället, men i och med corona så vågade jag inte gå till salongen när jag gick på övertid.

Jag är säker på att William kommer klara sig medan jag är borta. Han har ju världens bästa pappa som går runt och bär på honom nästan hela dagarna. Igår introducerade vi bärselen och William älskade den! Han la sig tryggt mot pappas bröst och sov där i kanske två timmar innan han vaknade till och blev hungrig. Victor skojade och sa att nu när jag fått lyxen att bära honom i min mage i 9 månader så ska han bära William i 9 månader 🙂 Det är nästan tur att William inte är mitt första barn för då hade vi nog slagits om vem som skulle få ha honom. Haha!

William är en riktigt liten nattuggla. Han ammar i princip hela nätterna, ligger och tittar och bajsar. På dagen sover han hur bra som helst så jag måste väcka honom för att mina bröst är så fulla. Det är stor skillnad mot hur brösten känns på natten för då är dom alldeles mjuka för att han äter så mycket. Vi får hoppas att han vänder rätt på dygnet snart 🙂

Även fast jag sover väldigt dåligt så är jag lika glad och pigg ändå. Det är som att jag är hög på endorfiner – jag är så lycklig att jag till och med bölar då och då! Haha!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.