Tiden efter förlossningen

Min bristning och kroppen 6 dagar efter förlossningen

Jag måste säga att jag mår faktiskt väldigt bra trots att det bara har gått 6 dagar sedan förlossningen. Jag har lite eftervärkar, fryser om brösten, lite ont i ryggen och så är det fortfarande lite ömt och svullet på ett ställe på fiffi, men annars är det helt okej 🙂 Jag fick bara en liten bristning, ca 2 cm bred, inuti fiffi och det är där som det fortfarande är svullet. Barnmorskan sa faktiskt att det kunde skava lite där tills stygnen har försvunnit så jag räknar med att det kommer ömma där ett tag till. Jag har tagit det lugnt här hemma hela veckan och inte ansträngt mig nämnvärt, men imorgon tänkte jag att jag och Victor skulle ge oss ut på första barnvagnspromenaden! Åhh vad jag längtar!

Förutom att kroppen verkar läka fint och allt fungerar som det ska så är jag väldigt imponerad över hur fint kroppen jobbar för att dra ihop sig. Jag kan se skillnad med blotta ögat dag för dag och det gör att jag nästan välkomnar eftervärkarna. Är det inte otroligt egentligen hur snabbt kroppen kan gå från höggravid enorm mage till att krympa och bli nästan som den var innan graviditeten? Kvinnokroppen alltså, den är FANTASTISK! Fulländad!

img_9465
img_9668

1 dag efter förlossningen vs. 6 dagar efter förlossningen

One Comment

  • Johanna

    Jag kom på att jag glömt skriva grattis ? men du förstår säkert att alla följare är glada för er skull ??? william är för söt! Och det är så härligt att se syskonkärlek ??? grattis till hela familjen ??????

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.