Högpreggo och bara 12 dagar kvar

Nu är det bara 12 dagar kvar tills bebisen är beräknad att titta ut! Jag kan inte fatta det! Det känns som den här graviditeten har gått så sjukt fort!

Nu har jag börjat bli trött igen. Jag känner mig ganska slö och orkeslös trots att jag äter järntabletter och får sovmorgon varje dag. Victor är så himla söt, han går upp tidigt, gör frukost till barnen och sätter på sommarlovsmorgon. Sen springer eller styrketränar han en stund innan han kommer hem och väcker mig. Vissa morgnar har jag redan vaknat och andra njuter jag när han kryper tillbaka ner i sängen och jag får vakna upp i hans famn. Det är det mysigaste som finns!

Jag mår hyfsat bra nu förutom tröttheten och svårigheterna att äta. Nästan inget är gott nog, det går knappt plats något och jag känner ångest inför varenda måltid. Jag önskar att jag kunde äta frukost hela dagen och skippa att äta mat…

Vi längtar så otroligt mycket efter bebisen nu, men den får gärna stanna kvar i magen tills nästa söndag. På lördagen den 8:e har vi planerat att försöka vräka den från magen, vi får se hur det går 🙂

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

  • Emma

   Det gör jag såååå gärna! Men det känns som jag blir så slö när jag inte äter någon riktig mat också. Idag blev det pannkakor och det gick i alla fall ner utan problem ? Vi får se, kanske blir pannkakor imorgon med ?

   Svara
 1. Nina

  Hmmm jag ser det kanske inte som höjden av föräldraskap att sätta barnen framför Tv:n och ta en springtur…. Jag skulle inte få speciellt mycket beröm för mitt sätt att vara mamma i alla fall om jag gjorde det.

  Svara
  • Emma

   Gud så tråkigt att det ska vara så! Blir så less när människor ständigt ska bedöma andras föräldraskap. Men det finns folk till allt! Våra barn kollar på TV max en timme om dagen och det är på just sommarlovsmorgon som jag tycker är ganska så nyttigt dessutom. Det uppmuntrar både till aktivitet och kreativitet med sina program ? Jag tycker det är suveränt att Victor tränar vid 7-8-tiden på morgonen och sedan har hela dagen tillsammans med mig och barnen ? Nu är ju Lucas och Isadora såpass stora också att det funkar, har man mindre barn så kan man såklart inte lämna dom medans den andra föräldern sover.

   Svara
   • Nina

    Vi har ju pratat om det tidigare, vad mammor resp pappor får beröm för. En lunch i vintras om du minns.
    Visst är det otacksamt att vara mamma när det gäller vad som är bra och till och med tillräckligt bra som mamma. Pappor kan ses som fantastiska om de gör det mest grundläggande i att ta hand om sina barn. Jag skulle önska att vi alla börjar bedöma mammor och pappor efter samma måttstock. Då skulle alla föräldrar få beröm när de faktiskt för något bra.

   • Emma

    Nu var det ju inte föräldraskap som mitt inlägg handlade om utan snarare att jag är tacksam över mina sovmorgnar som Victor ser till att jag får. Jag har ingen anledning att ta det för givet för jag gör inte samma sak för honom. Han är faktiskt överlag väldigt bra på att serva och ta hand om alla i den här familjen medans hans egna behov tyvärr tar väldigt lite plats eftersom han prioriterar oss framför sig själv. Jag ser inte pappor som fantastiska för att dom tar sitt ansvar, jag tycker också att det är ett stort problem, men Victor gör väldigt MYCKET mer än det grundläggande.

    Angående att ta en springtur medans stora barn ser på sommarlovsmorgon och den andra föräldern ligger och sover, så tror jag, om det var omvända roller och pappan låg och sov och mamman var ute och sprang så hade pappan fått skit för det också, som att han var för lat för att orka gå upp och ta hand om sina barn när mamman ville ut och springa. Om jag inte var gravid så är det möjligt att jag hade fått skit också för då hade jag inte haft nån “ursäkt”. Jag tror däremot inte att någon höjt på ögonbrynen över att det var jag som var ute och sprang tidigt en morgon, medans barnen tittade på sommarlovsmorgon, såvida jag inte lämnar dom ensamma hemma.

  • Petra

   Blir verkligen illa berörd när jag hör att föräldrar på detta sättet blir dömda och analyserade i minsta detalj. Något är verkligen galet när man inte inte ens kan låta sina barn se sommarlovsmorgon utan vara dålig förälder. Tråkig och onödig surpuppkommentar!

   Svara
   • Nina

    Petra – nu gjorde du en slags härskarteknik som heter halmdocka mot mig – du får min kommentar att låta mer radikalt än det var det var och genom det flyttar du fokus från kärnfrågan i min kommentar. Jag har aldrig sagt att man är en dålig förälder om man låter barnen kollar på sommarlov. Jag skrev att jag inte såg det som höjden av föräldraskap att låta barnen titta på tv och ta en springtur. Om du ska kritisera min kommentar så kan du göra det utan härskarteknik nästa gång.

    Emma – jag läser in i din sista kommentar att jag gjorde dig upprörd och det ber jag om ursäkt för. Det var inte min mening. Jag är glad för din skull att du har hittat en man som tar sitt ansvar hemma och som också tar hand om dig. Det unnar jag verkligen dig.

    Vad jag har läst i bloggen så gör Victor massor av saker som är berömvärt föräldraskap, jag tycker bara att lämna barnen utan uppsyn av en vaken vuxen inte är en av dem. Där kan man ha olika åsikt, inget konstigt med det. För att vara tydlig så vill jag tillägga att inga föräldrar är perfekta hela tiden och är ändå bra föräldrar på det stora hela.

   • Emma

    Jag tycker att du kunde hållit den åsikten för dig själv i så fall. Alla barn är olika och behöver olika. Det går utmärkt att lämna våra barn utan uppsyn så länge man inte lämnar dom ensamma hemma. Vi har ju ett hus på tre våningar och det är sällan vi alla fyra är på samma våning så detta gör vi alla tider på dygnet. Inga konstigheter.

 2. Malin

  Det känns som om du varit gravid hur länge som helst och samtidigt typ bara ett par dagar, haha! Jag längtar så himla mycket tills den lill* kommer ut och vi får se och mysa med den vi väntat på så länge <3
  Och heja Victor till träningen! Jag är också en riktig morgontränare och vet hur mycket mer energi man får av fysisk aktivitet. Träningen är ju superviktig! 🙂
  Puss till er alla – vi saknar er så himla, himla mycket <3 <3 <3

  Svara
  • Emma

   Tack fina Malin! Jag längtar också väldigt mycket nu! Längtar också efter att ses igen så tråkigt att vara isolerad nu inför förlossningen. Ja, Victor är jätteduktig, han har verkligen fått igång en bra träningsrutin – så glad för hans skull 🙂 Kram!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här