Gallerfilt eller muslinfilt till bebis?

Det är mycket som har hänt sen jag var gravid med Lucas, märker jag. Då skulle man ha gallerfilt till sin nyfödda bebis eftersom det var det säkraste ifall bebis skulle råka dra filten över ansiktet. Men alla gallerfiltar som fanns då var ju så fula! Det nya nu är att man ska ha muslinfilt – en filt som är såpass tunn att bebis kan andas igenom ifall den skulle råka dra filten över ansiktet. Tyvärr är även dessa ganska fula… jag tycker dom ser ut som kökshanddukar!

Jag var helt inne på att vi skulle skaffa en muslinfilt ändå, men så hittade jag den här ursöta gallerfilten (annonslänk) och beställde den som bebisens första filt. Den kommer definitivt packas med i BB-väskan 🙂

Men nu funderar jag på om vi inte skulle ha en muslinfilt också? Det är ju ganska varmt i augusti. Då kanske det är ännu viktigare med en tunn filt som andas? Har ni något bra tips på muslinfiltar som är mjuka (!!!) och som inte ser ut som kökshanddukar? Länka gärna i kommentarerna!

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

  • Emma

   Åhh tack! Jo det tycker jag, men jag gillar ändå att du skriver att dom är mjuka för jag tycker dom ser sträva ut. Bra att dom inte är det i alla fall. Jag hade velat känna på några i verkligheten.. 🙂

   Svara
 1. Emma Moberg

  Googla märket aden and anais, de har fina 4-pack i olika färger och mönster. De är lite större också så man kan vika dem dubbelt för att få mer värme emellanåt 🙂 Blir bara mjukare för varje tvätt, köpte till mitt aprilapril barn 2016 och använde till sonen som föddes i okt-19 också och fortfarande lika fina

  Svara
 2. Sara

  Instämmer med Kristine som skrev om les enfants, fick en sån filt då andra sonen föddes sommaren 16 och visste ärligt talat inte att som fanns utan hade tidigare kört på gallerfilt men alltså vilken skillnad, föredrar denna filt hundra gånger om!! Jättemjuk, lätt och luftig! Så jag tipsar också om den ??

  Svara
 3. Susann

  Slår ett slag för bambufilten ?? så mjuk o skön o lagom att lögga över bebis om det är varmt ute. Eller som snutte.

  Svara
  • Emma

   Åh tack så mycket! Antar att det finns en anledning till att så många gillar dom efter att ha läst alla kommentarer ? Jag tyckte inte att dom såg mjuka ut men förstår att dom är mjukare än dom ser ut 🙂 blir en muslinfilt till vår bebbe också ?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här