Har jag fått en nidblödning? BIM-5

Det är många som frågar hur det går på bebisfronten 🙂 Så kul att ni följer detta med iver! Vi håller på för fullt kan jag säga, men vi räknar inte med att det kommer ta tid även om man såklart alltid hoppas på att det ska gå snabbt när man väl bestämt sig 🙂

Vi är nu inne på vårt tredje försök eller nja, det andra försöket var ju inget försök egentligen. Vi hann inte ens börja innan jag fick sexförbud pga en inflammation. Det var så här, tidigare i våras fick jag ju veta att jag hade fått lätta cellförändringar pga en inflammation på livmodertappen och då skrev flera av er att jag MÅSTE tillbaka för ett nytt cellprov efter 6 månader. Jag bokade in ett nytt cellprov och det inföll dagen innan ägglossning, det fick jag veta alldeles säkert, för så fort gynekologen hade hissat upp mig och tittade in så sa hon “Du har ägglossning”. Man kan ju se det på utseendet på tappen. Jag blev såklart superglad och exalterad tills hon förklarade att inflammationen på tappen är kvar och att jag måste göra en behandling som gör att jag inte får ha sex på 5 dagar. Skit!

Jag berättade att vi försöker få en till bebis och då kollade hon med ultraljud på äggledaren och hittade äggblåsan som ägget skulle komma ut ur och genom att mäta blåsan kunde hon veta att ägglossningen skulle ske dagen därpå. Typiskt! Vi försöker ha sex varannan dag och hade tänkt ha sex den kvällen så sist vi hade sex skulle bli 3 dagar innan ägglossning, alltså inte superstor chans att det skulle blivit något och det blev det ju inte heller.

Det svarta är äggblåsan och genom att mäta diametern så kunde gynekologen se att blåsan är nästan 2 cm bred och snart kommer spricka och därmed släppa ut ägget i äggledaren.

Nu är vi inne på den tredje cykeln sedan jag slutade med p-piller och det är superspännande! Idag är vi på ägglossning + 9 dagar och det är fortfarande 5 dagar kvar tills beräknad mens, men ändå har jag fått en blödning! Jag hoppas innerligt på att det är en nidblödning (när det befruktade ägget fäster), men om jag har otur så kan det vara en blödning från inflammationen på tappen om antibiotikan inte bet denna gången heller. När jag väntade William fick jag också en liknande blödning men eftersom jag inte fick tillbaka mensen efter p-pillerna så vet jag inte om det var en nidblödning eller en ägglossningsblödning. Jag har aldrig lyckats räkna ut dagarna rätt där, men nåt av det var det i alla fall för jag var ju gravid 🙂 Hur som helst så brukar nidblödning inträffa nånstans mellan dag 7-14 efter ägglossning så det rimmar ju bra med att det skulle varit en nidblödning som jag fick idag. Håll tummarna för oss!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Lisa

  Med barn nummer två försökte vi mer “aktivt” och jag var supermedveten om hur allt kändes i kroppen. Kommer så väl ihåg att jag, nån dag efter att vi låg, så kände jag liksom hur ägget blev befruktat!🙈 Det var liksom några hugg i livmodern som jag inte brukade känna. Inte vet jag om det verkligen kan kännas, men gravid var jag visade det ju sig några veckor senare 😅😅

  Svara
  • Emma

   Sååå häftigt!!! Så kände jag också igår och idag kom ju den där blödningen. Jag kände också mina två första graviditeter och då var jag bombsäker på att jag blev gravid. Med Isadora kände jag ingenting och med William kände jag en massa saker i livmodern, mycket hugg, men inte själva befruktningen. Så spännande sånt här!!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här