Cypern,  Femte graviditeten

Gravid i vecka 27-28 på solsemester

Ni är kanske nyfikna på hur jag tycker det gått att åka på solsemester med stora magen, så jag tänkte att jag ägnar ett inlägg till det också. Dagarna innan resan var jag ju ganska så aktiv och iväg på olika aktiviteter, jobbade och packade väskor och det tog ut sin rätt på min kropp. Jag hade jävulskt ont i revbenet dom första dagarna och även lite i ryggen. När vi flög ner till Cypern märkte jag också att det inte bara var benen som svullnade, magen svullnade också och var stenhård i 2 dagar. I vanliga fall är magen alltid spänd på kvällen, men på morgonen är den mjuk och jag känner mig lite mer flexibel, men nu tog det två morgnar innan den var mjuk igen och det var först då som jag började må bättre. Den andra dagen på Cypern hade jag faktiskt så ont att jag grät en skvätt, så om jag nånsin gör om det här så kommer jag ta det MYCKET lugnare dagarna innan resan.

På Cypern hade vi det magiskt! Vi hade omkring 23 grader på dagarna och det kunde varit varmare ändå utan att det hade blivit jobbigt. Vi hade också lite blåsigt och mulet ett par dagar så då blev det lite kyligt på kvällen eller när man var i skuggan. Om jag inte hade varit gravid så hade jag hellre valt att resa i maj eller september för då hade det varit lite varmare men ändå utanför semestertider. Nu är jag nöjd med att vi inte bokade resan senare för då hade jag kanske haft ännu ondare i kroppen.

img_3548
img_3549

En annan sak som var tung för mig som preggo var det hårda betonggolvet överallt. Det gjorde ont både i fötterna och i ryggen så dom två sista dagarna gick jag faktiskt i fotriktiga sneakers istället för flipflop. Mina finsandaler blev bara använda en endaste gång. Haha!

img_3964
img_3965

Summan av kardemumman så gick det bra att åka på semester i vecka 27-28 trots att det var fjärde graviditeten och tyngre eftersom kroppen är mer sliten nu än vid första graviditeten (som min barnmorska brukar säga). Men det hade inte gått om Victor inte ställt upp och gjort allt tungt med William. Byta

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.