Cypern

Simmärken på semestern

Det är många som frågar på Instagram om hotellet har simskola som man kan ta simmärken eftersom barnen tog simmärken under semestern. Det fanns ingen simskola på hotellet (vad jag vet) utan det är jag som på eget initiativ har köpt och tagit med mig simmärken för att utmana barnen i deras färdigheter. Både Lucas och Isadora är och har alltid varit duktiga på simskolan, men på semestern brukar dom säga ”jag kan inte” igen, precis som att dom glömt bort allt dom lärt sig. Lucas gör inte så längre, men Isadora som just (förförra simlektionen faktiskt) lärt sig att simma bröstsim behöver den extra pushen för att våga 🙂

img_3969
img_3974
img_3970

Nu har både Lucas och Isadora lärt sig bröstsim, crawl och ryggsim och jag tänkte faktiskt inte fortsätta med simskolan längre. Det känns lite dumt på ett sätt för jag vill inte att kunskaperna ska falla i glömska. Men jag blev så sjukt irriterad på Svenska Livräddningsällskapet som barnen tränade hosen ett år, dels pga att tränaren Isadora hade var totalt värdelös med barn. Hon fick Isadoras självförtroende att nå botten för att hon gång på gång sa att Isadora gjorde fel och inte kunde, när hon simmade crawl med benen istället för bröstsim. Och när Lucas fick två tuffa öroninflammation där trumhinnorna sprack båda gångerna så att han inte kunde vara med en enda gång på hela terminen så fick vi ändå ingen som helst kompensation för det. Det minsta dom kunde göra var ändå att ge oss en rabatt för att fortsätta som kunder, men nu förlorade dom fyra små kunder istället.

Nu tänkte jag istället gå själv med barnen och simma. Jag vet ju ändå hur man ska lära ut både crawl och bröstsim nu så jag kan hjälpa dom att öva på det. Den enda funderingen jag har är hur jag ska lösa det med fyra kids om jag är ensam? Men det kanske går? Jag gillar utmaningar så jag tänker ge det ett försök i alla fall 🙂

4 Comments

 • Emma

  Bra idé att ta med simmärken på semestern! Min äldsta dotter som egentligen kan simma struntar också i det när hon leker. Utmaningar är ju kul och jag gör myclet med mina tre barn där yngsta 10 mån, men just simhallen har jag inte vågat mig till själv just för att det är en ganska stor säkerhetsrisk också om man inte har koll på alla hela tiden. Men kommer du på någon bra lösning så dela gärna med dig!

 • Johanna

  Kul med egna simmärken, smart 🙂

  Hade inte heller vågat ta med fyra barn själv ur säkerhetsaspekt.

  Tänkte äntligen simma med mina två tjejer någonstans i fredag. Blir väl aldrig så fridfullt för det snurrar i huvudet av alla ljud haha, men det är roligt ändå och barnen vet.. det är lyssna på mamma som gäller och striktare regler med bara en vuxen.

 • Nina D

  Här tar stora sonen simborgarmärket årligen. Han tycker det är kul att samla på dem så jag hoppas han fortsätter göra det många år framåt.

 • KarinH

  Kolla först vad badhuset har för regler, i vårt badhus måste barn under 12 år ha badande vuxen med sig och den badande vuxne får endast ha ansvar för tre barn. Jag har åkt själv med två men då åldersskillnaden påverkar vad de vill göra är det skönt att vara två som åker. Här är mormor alltid pigg på att följa med.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.