ISADORA ÄR SJUK OCH KRÄKS!

På morgonen den andra dagen här på Cypern fick Isadora plötsligt feber. Det är inte första gången som Isadora får feber när vi är utomlands så jag tänkte att det nog berodde på att vi varit mycket i solen första dagen. Hon har aldrig bränt sig men hon verkar vara lite känslig för plötsliga miljöombyten. Det hände nämligen exakt samma sak när vi var i Brasilien. Hur som helst gav jag henne alvedon eftersom det är viktigt att ta ner temperaturen när det är så varmt ute. Febern gick ner och hon var pigg och glad hela dagen. Vi badade massor och när vi inte badade vilade hon i skuggan i sin vagn.

När vi kom upp till hotellrummet igen ville Isadora duscha så vi tvättade håret på henne och tog på henne kläder. Just när hon var klar började hon kräkas på golvet. Det var bara vatten som kom men det kom massor. Efter det var hon törstig och ville dricka och kort efter det spydde hon ner vår säng. Stackars liten! Jag fick alla möjliga tankar i huvudet, först och främst var jag orolig för henne. Vad hade hon drabbats av? Och sen började jag tänka på vad som händer ifall hon faktiskt är magsjuk, då skulle ju hela vår semester bli förstörd. Vi kunde ju inte bada på hotellet med ett kräksjukt barn och om det är magsjuka så riskerar vi ju dessutom att smitta ner andra. Jag skulle absolut inte vilja vara den som startar en magsjukeepidemi på hotellet.

Det blev inget restaurangbesök för oss den kvällen (vi hade bokat in ett av hotellets restauranger som man bara får besöka en gång per vistelse). Victor fick gå och hämta mat i buffé-restaurangen istället och så fick vi äta på rummet. Dagen därpå verkade Isadora må mycket bättre men hon hade förvandlats till en varm prickig korv. Jag mindes genast hur prickig hon blev vid två tillfällen i Brasilien efter att hon hade haft feber. Den ena gången höll det i sig så envist att vi till och med var oroliga om vi skulle få gå på planet för att åka hem. Det som hjälpte den gången var när vi gick till stranden och badade så det gjorde vi denna gången också. Lite saltvatten gör ofta susen 🙂 Hon var pigg och glad hela dagen, spydde inte och prickarna blev mycket bättre efter att hon fick svalka sig i vattnet.

Nu har hon haft feber i tre dagar men febern var mycket lägre idag än dom andra dagarna. Hennes prickar är inte lika ilskna längre och hon är inte lika rödrosig om kinderna som hon varit förut. Det känns som det går åt rätt håll och eftersom allmäntillståndet är såpass bra så känns det som vi kan vänta en dag till och se. Enligt 1177 ska inte barn gå med feber mer än 4 dagar så om febern inte är över då så får hon träffa en läkare.

Isadora idag vid poolen, den röda stora pricken i ansiktet kom första dagen efter febern. Dom andra prickarna på kroppen har redan börjat försvinna.

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Stina

  Först tycker jag det lät som värmeslag (kolla symptomen på 1177) men prickarna stämmer inte överens med det…

  Svara
 2. A

  Värmeutslag med kräk som är som vatten
  Prickarna kan komma av febern eller virus
  Vår som fick 40 graders feber under resan. Läkaren kollade halsen som var röd. Febern fortsatte till dag 5 o då var vi i Sverige o läkaren upptäckte öroninflammation.

  Svara
 3. Elss

  Min dottern har kräks lite efter att ha badat mycket. Kan det va en reaktion på att hon fått i sig mycket vatten?
  Hoppas hon blir bra från febern så ni kan njuta av er resa?

  Svara
 4. Johanna Larsson

  Trist med sjuka barn resan. Tänk på att om man vill nyttja hen/reseförsäkring så behövs läkarintyg från dag ett. De flesta kräver intyg från läkare på destination och tex inte en app läkare. Vi har med sjukintyg fått tillbaka en hel del på resor där barn blivit sjuka.

  Krya på och hoppas ni kan njuta lite.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det hade jag inte en aning om! Tack för att du skrev om det, tyvärr är det försent för våran del då… 🙁 Men som tur är så är hon frisk nu och vi har kunnat nyttja i princip hela resan.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här