Femte graviditeten

Gravidvecka 5 – bebis nr 4

Bebis
Bebisen är nu över 1 millimeter stor. Man kan redan urskilja vad som är huvud och stjärt. Kroppen formad, utbuktningar antyder det som ska bli armar och ben. Hjärnan, ryggraden och centrala nervsystemet börjar bildas. Man kan ana det som skall bli öron och ögon på huvudet. Njurar, lever, matsmältningsorgan, muskler och skelett börjar utvecklas. Hjärtväggarna, blodkroppar och blodkärl börjar bildas. De inre könsorganen anläggs även nu.

Du
Har du inte anat att du är gravid innan så gör du det säkert nu. Det kanske ömmar i brösten, du blir varm, trött, metallsmak i munnen, du vill gå på toaletten ofta, har mycket humörsvängningar eller kanske har du fått en känsla av mensvärk i magen. En del börjar må illa på morgonen medan andra kvinnor inte känner något alls.

Så här känner jag
Jag kan knappt fatta att jag är preggo igen! Jag har nästan inga symptom än så länge, det enda jag känner är lätt molvärk typ hela tiden och att jag är varmare än vanligt. Det där med att jag är varmare än vanligt är lite konstigt för jag fryser ändå ganska ofta, men jag märker att jag är varmare, för Victor som alltid är varm känns sval när jag försöker värma mig på honom. Haha! Lite som när man har feber och allt känns kallt för att man själv är så varm. Jag har också sovit djupare än vad jag brukar men det är väl inget gravidsymptom?

Så här känner pappa
Ingen av oss hade räknat med att det skulle gå så pass snabbt för oss att bli gravida vare sig första eller andra gången då det ju inte är någon självklarhet, och det känns på flera sätt precis lika overkligt som första gången. Jag tänker mycket på att Lucas, Isadora och William skall få ett syskon och att vi som familj skall växa ännu mer vilket känns helt fantastiskt och påminner om att vara förälskad eller när man ser fram emot något spännande som barn! Jag har inte märkt av några symtom som tyder på att Emma är gravid ännu, vilket verkligen skiljer sig från förra gången då det var närapå jag som märkte de första symtomen och var övertygad om att hon var gravid. Att hon själv känner de symtomen hon gör bekräftar ju att det verkligen är på riktigt! Det känns dock väldigt konstigt att Emma tycker jag är kall, vilket aldrig har hänt förut så det tar jag som ett gott tecken – haha!

20150813-225422-82462784.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.