Vår plushistoria med bebis nummer 4

När jag sitter och skriver det här inlägget så var det bara timmar efter att jag testade positivt på stickan, men det känns såååå overkligt! Jag börjar närma mig 35 år och vet att fertiliteten går ner ganska drastiskt vid den här åldern så jag hade inte räknat med att det skulle gå så här snabbt. Jag var också förberedd på att kroppen skulle vara lite extra lurig efter att den första cykeln efter p-pillerstoppet blev så sjukt lång. Jag har otaliga gånger påpekat för Victor att om man inte blir gravid inom 6 månader så ska man söka hjälp när man är i vår ålder, men vi hade tur och på andra (eller borde jag skriva tredje?) försöket så gick det! Woho! Nu tänkte jag berätta lite om hur det gick till 🙂

Jag tror min ägglossning blev ganska snabbt regelbunden efter p-pillerstoppet så redan på den andra cykeln hade jag ägglossning på dag 14 och mens på dag 28. Jag skriver ”tror” för jag har inte tempat och kan därför inte veta helt säkert, mer än att den andra cykeln i alla fall var läskigt lik ett skolboksexempel och det fick jag bekräftat av gynekologen. Inför den tredje cykeln så räknade jag med ägglossning på dag 14 igen och det verkar ju stämt bra eftersom jag blev preggo och gravtestet visade positivt på BIM-3 som det brukar göra för mig 🙂 Jag har haft väldigt mycket känningar inför ägglossningen, men har svårt att känna exakt när den är så vi har myst varannan dag 🙂

På kvällen på ÄL+8 så kände jag ett plötsligt hugg i sidorna när jag vände mig på soffan, ungefär som när man är gravid och får ligamenthugg. Jag berättade om det för Victor och det där hugget fick mig att hoppas lite extra 🙂 På morgonen på ÄL+9 fick jag en blödning som nästan såg rödvins-röd ut. Jag tyckte den såg annorlunda ut och funderade på om jag hade ätit rödbetor eller liknande men det har jag ju inte. Den hade små klumpar i som påminner om mens och på det sättet så skiljde den sig från dom mellanblödningar som jag haft pga den där inflammationen på tappen, så här i efterhand så kan jag vara ganska säker på att det var en nidblödning! Tydligen så är det på just dag 9 som ägget bäddar in sig i livmodern (Tack Cassandra!) 🙂

Igår på ÄL+10 hade jag ganska mycket mensvärk som fick mig att fundera på om det var mens- eller växtvärk som jag kände, men jag har liksom inte vågat hoppas för mycket. Det blir så jobbigt när man övertygar sig själv om att man är preggo och så visar det sig att man inte är det. Jag har försökt tänka att om det tar tid så kan jag fortsätta göra roliga reels under tiden och då blir väntan lite mindre jobbig 🙂

I gårkväll sa Victor att jag måste testa direkt på morgonen så att han inte hinner gå till jobbet, så imorse messade jag honom och bad honom ta William så att jag kunde kissa i en plastmugg på den lilla toan. Det är ju lite jobbigt och risky att göra det med William om man inte vill att det ska bli kiss överallt 😛 Victor kom upp och hämtade William medan jag gjorde testet. Jag trodde knappt mina ögon när jag såg att rätt streck började fyllas med rosa färg! Först tänkte jag att jag såg i syne, men ganska såg snabbt såg jag att det är ett svagt rosa streck där!!! Jag fick knappt ur mig några ord utan skrev bara ”ÄLSKLING!” till Victor innan jag gick ner för att visa honom.

Strecket är svagt, men det synts om man tittar noga. Dock vågar jag inte lita på ett fabrikat längre utan måste ta ett till test för säkerhets skull. Jag gick och hämtade ett clearblue och visst blev det ett pluss! JAG ÄR GRAVID! Vi ska ha en till BEBIS! Jag kan knappt fatta det! Det känns så magiskt, overkligt och helt helt fantastiskt! Hela morgonen har jag och Victor smsat varandra om lyckoruset vi känner!

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. M

  Åh jag är så avis. Inte för att jag älskar att vara gravid men vill så gärna ha en till. Dock är ju trean bara 4 månader så det får dröja ett tag till 😂. Men oavsett hur jobbigt det är att vara gravid är det den där längtan efter sin lilla bebis som sparkar och lever loppan. Alltså inget slår ju den 😂. Så kul att få följa er på resan ytterligare en gång 😁. Lycka till!

  Svara
 2. Therese

  Grattis igen! 🙂 Jag kände också ett hugg i nedre delen av magen innan jag plussade. Det sjukaste var att jag vaknade av det mitt i natten!! Hade läst om det innan så jag gissade på att det var det jag kände och visst var det så. Hade också förväntat mig att det skulle ta länge innan jag plussade i och med att jag ätit p-piller under massa år. Fick höra att det kan ta upp till ett år innan allt kommer igång igen, men blev gravid på andra försöket. Provade du med äggglossningstickor eller gick på ”känsla”? 🙂

  Svara
 3. Lisa Hagenström

  Grattis Emma! 😍 Här väntas en lillebror, är i vecka 32 nu. Det kommer vara 16 mån mellan våra grabbar.

  Kände precis som du, ”hugget” när ägget antagligen fäste. ☺️ Var då jag började misstänka! Just i den stunden var det inte alls väntat eller planerat, Birger var ju bara 7 månader så det kom lite som en chock. Men nu laddar vi för fullt och längtar efter lillebror! 🥰

  Svara
  • Emma

   Men åh vad häftigt att du också kände! Det förstår jag, men tänk vad nytta era killar ska ha av varandra, dom kommer bli bästisar 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här