Gravidvecka 40 – bebis nr 2

Ingen bebis har kikat ut i natt och jag känner inget särskilt just nu. Det kändes lite märkligt i magen när jag promenerade hem från Lucas dagis, annars känns allt som vanligt typ 😛 Så nu passar jag på att skriva om gravidvecka 40 medan jag fortfarande kan 🙂

Bebis

Nu är bebisen helt klar och väger ungefär 3,6 kg och är cirka 51 cm lång, men vikten och längden kan variera mycket och kan vara genetisk. Vikten ligger oftast mellan 2,8 och 4,5 kg och längden mellan 47 och 55 cm. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. Moderkakan är stor som en vanlig omelett och väger runt 0,9 – 1,4 kg.

Du

Magen är ungefär lika stor som i förra veckan. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Det är bara cirka 5 % som föder på den beräknade förlossningsdagen så räkna med plus/minus 14 dagar.

Så här känner jag

Herregud! Det är dags snart! Idag är det alltså 3 dagar kvar till BF! Och det är alltså mindre än 3 veckor tills bebis med all säkerhet är här! Jag är väldigt nöjd med att ha nått vecka 40 och nu hoppas jag på att nå BF och målet därefter är att nå en dag över tiden. Jag är säkert helknäpp, men jag vill liksom uppleva allt under graviditeten och om jag inte når BF och 100% så känns det som jag har missat det. Tur att jag hann uppleva 100% och BF+1 med Lucas för det gör att jag inte skulle bli besviken om jag inte fick uppleva det denna gången. Om jag verkligen skulle ha lyxen att få önska mig något så hade jag till och med velat gå en hel vecka över tiden så att jag kunde sätta igång Projekt Vräkning. Det hade varit jättespännande tycker jag 🙂 Men jag skulle inte vilja att det slutade med igångsättning, en del av upplevelsen är ju att förlossningen startar spontant när man minst anar det.

Jag mår ganska bra nu. Jag vilar mycket så foglossningen håller sig i schack. Halsbrännan har minskat markant och jag kan sova platt i sängen fast jag måste fortfarande äta medicin. Jag har haft handsvett i två dagar!!?? Jag ska till barnmorskan idag för rutinkontroll, blir spännande 🙂 Jag har gått upp 10,5 kg.

gravid-vecka-40

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här