Gravidvecka 39 – bebis nr 2

Det har fortfarande inte kommit nån bebis här 🙂 Jag har inga känningar mer än svag svag mensvärk som jag är osäker på om den kommer och går eller om den är ihållande. Så här kommer ett inlägg om gravidvecka 39 🙂

Bebis

Din bebis väger omkring 3,4 kg och är ungefär 50 cm lång. Bebisen fyller nu ut hela magen och är ganska tungt. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt maraton, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du

Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Nu behöver du sova och äta ordentligt för att orka med förlossningen. Om det är första barnet kan förlossningen ta upp till något dygn och det är inte ovanligt att man förlorar både en och två nätters sömn. Nu mognar livmoderhalsen inför förlossningen och du kan få kraftiga förvärkar. Du kanske inte går upp mer i vikt nu, vissa kvinnor går till och med ner i vikt före förlossningen. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det.

Så här känner jag

Slemproppen har ju gått eller i alla fall mycket av den! Så nu är jag exalterad, spänd, glad, förväntansfull och ja, allt på samma gång. Igårmorse hade jag förvärkar, men det klingade av mer och mer under dagen. Nu känner jag bara svag mensvärk så det känns inte alls som att det är dags. Det känns som vanligt typ. Jag spanade in min mage i spegeln förut och den ser ut att ha sjunkit nu. Jag ska be Jair hjälpa mig att ta en ny magbild (innan det är försent). Vi är redo för bebisen nu, men den får hemskt gärna stanna till nästa torsdag så att mamman här hinner ta igen sig lite 🙂 Jag är hungrigare än vad jag har varit förut, men jag har faktiskt gått 0,3 kg dom senaste 3 dagarna! Just nu står vikten på + 10,4 kg, det känns som en helt ok viktuppgång. I graviditeten med Lucas var jag ordentligt svullen vid det här laget och gick upp 1 – 1,5 kg i veckan. Nu har jag gått upp som mest 0,7 kg i veckan. av nu! Händer och fötter svullnar när jag sover och på morgonen kan det till och med göra ont att knyta händerna, men det går över när jag har varit uppe en stund. Halsbrännan är en pina, jag måste sova sittandes med en burk nära ansiktet ifall jag måste kräkas. Men jag sover ändå ganska bra, inatt har jag fått 11 timmars sömn ungefär 🙂

gravid-vecka-39

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Emma F

  1. En liten pojk tror jag det blir.
  2. 8:e april
  3. 13.00
  4. 3150g
  5. 50 cm lång
  Spännande.. stort lycka till! Så mysigt med en liten! ?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här