Rutinkontroll hos barnmorskan 40+3

Rutinkontrollen gick bra, allt såg jättefint ut och bebis mår bra därinne med hjärtslag på 145 ungefär. Jag berättade för barnmorskan att bebis är lite lugnare därinne än tidigare, men h*n svarar alltid när jag buffar. Förut kunde jag få en hel show när jag buffade men nu kanske jag får 5 buff till svar. BM sa att deras riktlinje är 10 buffar på 2 timmar, är det mindre än så, så ska man åka in. Jag känner mig lite smått nojig ibland men bebis har fortfarande vissa tidpunkter som h*n rör sig mycket och däremellan buffar jag för att kolla läget. Jag känner också hicka lite då och då  och det känns också som ett tecken på en välmående bebis. BM sa att man kan inte nöja sig med bara hicka på en hel dag, men sparkar bebis och hickar ibland så är det bra 🙂

Symfus-måttet glömde jag helt bort att notera, men kurvan såg fin ut och jag ligger nu lite ovanför medelkurvan. Jag frågade BM om hon kunde gissa på en vikt på bebis, bara för att jag är så nyfiken 🙂 Hon sa att ibland kan man känna att bebis fyller ut hela magen men det kände man inte med min bebbe så hon trodde inte att det var nån 4 kgs bebis. Så hon gissade på 3500 gram ungefär. När jag berättade att Lucas vägde 2905 gram så gissade hon på 3200-3500 gram. Det ska verkligen bli spännande att se 🙂 Själv tror jag på nånstans kring 3200 gram.

Jag bad BM undersöka mig och hon kom fram till att jag har en mogen tapp som var lite förkortad, hur mycket sa hon inte, men hon sa att den är inte 3 cm längre. Jag hade dessutom öppnat mig lite, såpass att hon fick in ett finger, så 1 cm öppen är jag! Jag blev superglad även om 1 cm inte betyder nånting för när bebisen tänker komma ut, men nu kan jag i alla fall konstatera att det riktiga latensfasvärkar som jag har och att det är på G även om det går långsamt.

Jag frågade om hinnsvepning också, men det är tydligen nya rutiner gällande det så MVC får inte göra det längre, i alla fall inte här i Göteborg. Nu hänvisar man till sjukhusen istället. Jag tyckte det var lite skönt att slippa göra valet idag, men om igångsättning skulle bli aktuellt så kommer jag vilja prova hinnsvepning först. Jag är inte alls sugen på igångsättning…

Just det, nu är bebis huvud helt fixerat 🙂 Det tog alltså ända till vecka 41!

 

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Joanna

  En tanke som slog mig idag…(om det är ett sammanträffande eller inte kan jag inte svara på) men Ebba hade i magen tydliga vakenrutiner på kvällen/natten… runt 22-23, ca kl 02 (kisspaus då), 05-06 (kisspaus)… mitt vatten gick vid 02-tiden…som sagt, det kan ju vara ett sammanträffande men lite coolt ändå…nu kör vi på mattider de tiderna istället ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Wow så häftigt! Ingen aning faktiskt! Båda mina förlossningar har börjat med värkar och jag tycker man känner mindre av bebis när man har värkar. Men det kanske ligger nåt i det och det kanske inte bara var ett sammanträffande 🙂

   Svara
 2. Emelie

  Fast bara för att man är öppen betyder inte de att de är på g.. Tyvärr! Jag va öppen 2 cm sista 6 veckorna :/ mkt vanligt när man är omföderska! Och känner du att du blir orolig för att bebis inte rör sig tillräckligt, åk in! Hellre en gång för mkt än en gång för lite…
  / en ängla mamma!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jo, jag vet 😛 Men jag blev ändå glad över att få veta att det inte var verkningslösa förvärkar som jag hade utan att det faktiskt är riktiga latensfasvärkar. Nu känner jag mig ännu mer pepp att få fler värkar för jag vet att även om dom inte gör så ont ännu så har dom gjort lite verkan 🙂

   Beklagar verkligen sorgen :’-( Två stycken i min mammagrupp förlorade sina bebisar i sista månaden så jag är extra vaksam på min bebbe i magen. Jag avfärdar absolut inte oroskänslorna, utan jag buffar ganska ofta på bebis för att se så att jag får svar och jag nöjer mig inte om bebis inte rör sig rejält på kvällen (som den brukar). Och ibland lyssnar jag med monitorn också för att se så att hjärtljuden låter starka. Jag var inne en gång i vecka 25 och kommer absolut åka in igen om bebis verkar slö. ❤

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här