Fruktansvärda mardrömmar

Just nu drömmer jag väldigt mycket mardrömmar, den ena mer fruktansvärd än den andra. Det är tre kategorier av drömmar, den ena handlar om äckliga djur som landar i sängen jämte mig med ett “boff”-ljud. Det har varit allt från råttor stora som katter till kackerlackor och spindlar. Hemskt! Jag vaknar av att jag skriker rätt ut och Victor som tröstar mig med att det bara var en dröm…

Den andra kategorin som jag drömmer ofta om handlar om mig och Victor. Jag drömmer att vi inte är tillsammans eller att vi håller på att göra slut. Häromnatten så drömde jag att han lämnade mig och jag försökte övertala honom att stanna. Jag lovade honom en massa saker men han sa bara nej och då började jag storgråta. Jag vaknade av att Victor drog mig tätt intill sig och då förstod jag att det bara var en dröm.

Den tredje kategorin av drömmar är värst, för i den drömmer jag att min eller andras bebisar i magen dör. Häromnatten drömde jag att jag blev våldtagen så illa att min bebis i magen, en pojke, dog. Fruktansvärt! Jag mår fortfarande dåligt av tanken!

Det känns som det där med drömmarna har tagit fart igen i tredje trimestern för det har ändå varit lugnt ett tag. Jag undrar vad det beror på? Vad är det som min hjärna försöker förbereda mig på nu? Hur sover ni andra när ni är gravida? Fler som drömmer lika knäppt eller hemskt som jag?

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. S

    Jag sover knappt och har inte sovit bra senaste veckorna. En vecka kvar till BF. Snittar nog 5 h/natt och när jag sover drömmer jag också. Läskigaste drömmen är en riktig skräckfilmsdröm med någon märklig varelse som kunde ta sig igenom trånga utrymmen och skulle in och döda mig trots att jag låst dörren så kom varelsen liksom under dörren ändå i 1 cm springan ? Känns så verkligt när man är i drömmen. Hoppas det slutar snart.

    Men vet att när bebis är ute kommer jag drömma nya typer av drömmar att bebisen ligger på mig och vaknar och letar och letar under och i täcket tills jag inser att jag ska kolla i babynestet istället. Tror det är hjärnan som inte fattar att tyngden på bröstet beror på mjölk och inte bebis ? drömt likadant med mina första nämligen så nu är jag beredd.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här