Förvärkar två nätter i rad

Jag börjar på allvar fundera på om denna bebisen tänkt stanna tiden ut nu. Jag har haft sammandragningar större delen av graviditeten och nu på slutet så har det gått över i förvärkar som är skrämmande likt förlossningsvärkar. Dom senaste två nätterna så har jag nästan trott att det varit förlossning på G, men eftersom jag är omföderska och vet att det kan bli många falska alarm innan det är dags på riktigt så utgår jag alltid från att det är just ett falskt alarm. Man brukar ju säga att bebis nummer tre är den klurigaste 🙂

Jag känner mig väldigt lugn inför tanken på förvärkarna nu eftersom bebisen faktiskt är färdigbakad och man skulle inte försöka stoppa en förlossning som drar igång nu. Jag tycker det är jobbigt när det gör ont och det är klart att det inte känns så kul om detta bara är pinvärkar, men jag tror faktiskt inte det. Jag tror att jag har börjat öppna mig redan nu och när förlossningen väl drar igång så kommer det gå SNABBT! Jag har ju två relativt snabba förlossningar i bagaget, Lucas föddes på 4 timmar aktivt förlossningsarbete (från 4 cm öppen tills han var ute) och Isadora föddes på 6 timmar aktivt förlossningsarbete. Isadoras förlossning gick konstigt nog väldigt långsamt om man jämför med min första förlossning, men å andra sidan låg jag ner större delen av hennes förlossning, så fort jag ställde mig upp så gick det undan!

Igår när värkarna körde igång vid 20-21-tiden så var jag helt slut. Vi hade precis ätit jordgubbar och satt och kollade på TV när det körde igång. Varje värk gjorde ont, nästan så ont att jag behövde andas, och direkt efter varje värk blev jag så trött att jag somnade. Det höll på så i ett par timmar innan det lugnade sig och jag somnade helt.

Idag känner jag att BB-väskan och bebisförberedelserna inte kan vänta längre för tänk om det drar igång på riktigt inatt eller under veckan?! Vi måste vara förberedda då ju 🙂 Enligt min plan ska jag vara klar med ALLT tills nästa lördag för då är det exakt 30 dagar kvar tills korven är beräknad 🙂

Jag vet inte om ni ser hur kantig magen är, det syns inte så tydligt med moderkakan i framvägg men det kändes väldigt tydligt. Jag tror tyvärr att bebis lagt sig på diagonalen igen och i så fall blir det vändningsförsök…. inte alls så peppad på det…

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. S

  Min trea var lurig, kom 10 dagar över tiden trots totalt 6 hinnsvepningar med start från 39+2. Anledningen till hinnsvepningarna var att slippa gå över tiden som jag gjorde med 1an(+10 dagar då med), 2an kom 39+0 efter hinnsvepning så vi trodde 3an skulle fatta grejen och komma ut 39+2 men icke. När det väl drog igång var förloppet dock väldigt likt 2ans förlossning med onda värkar totalt 2 h(varav 1,5 h på förlossningen) innan han kom ut. Bästa förlossningen utav alla tre även om jag haft bra upplevelse alla gångerna.

  Svara
  • Emma

   Haha så lustigt! Ja, hinnsvepningar brukar ju kunna sätta fart på ett och annat, men din trea ville verkligen vara kvar där inne lite till. Vad skönt med fina förlossningar alla gångerna. Jag tycker också att alla mina har varit bra så hoppas på samma sak denna gången. Det enda jag är orolig för är att det ska gå för fort…

   Svara
 2. C

  Hoppas inte bebisen ligger diagonalt/på tvären i magen igen. Det gjorde mitt andra barn i v 36 och de sa till mig att om han inte vãnt sig till v 38 blir det kejsarsnitt (de gör inte vändningsförsök där jag bor). Jag fick rekommenderat olika övningar man skulle göra så bebisen vänder sig tillbaka (om du googlar på engelska hittar du, man skulle stå på alla fyra bla och röra sig på olika sätt), och som tur var gjorde han det och låg kvar så tillls han föddes. De sa också att det inte var alls bra om förlossningen startade när han låg på tvären och jag blev tillsagd att åka in direkt om det drog igång (fram till de bekräftat att han lagt sig rãtt i v 38). Det finns ju fortfarande tid för bebisen att vända sig rãtt igen 🙂

  Svara
  • Emma

   Jag ska till BM idag (är i vecka 36) och är rätt säker på att bebis ligger på diagonalen igen…. skit också! Hoppas verkligen bebisen vänder sig neråt igen för jag vill varken göra vändningsförsök eller kejsarsnitt. Jag ska testa övningarna om det visar sig vara som jag tror idag…

   Svara
 3. Anna

  Min trea kom 13 dagar över tiden med hinnsvepning som hjälp. De andra kom bf plus 7 och bf plus 5 utan hinnsvepning. Hade onda/jobbiga förvärkar i en dryg månad innan. Min längsta förlossning också, var inne på förlossningen flera timmar innan han kom. Så trean är lurig.

  Svara
  • Emma

   Oj då! Ja, alla säger att trean är lurig och det är jag beredd att hålla med om redan nu trots att denna bebis inte riktigt lurat mig än haha!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här