Fjärde graviditeten

Första riktiga barnmorskebesöket!

Idag var det dags för det första riktiga besöket barnmorskebesöket på Barnmorskegruppen! Det är nu det roliga börjar 🙂 Idag kollade barnmorskan blodtrycket, blodvärdet, mätte magen och lyssnade på bebisens hjärta. Jag lämnade även ett urinprov för att se så att jag verkligen blivit helt frisk från urinvägsinfektionen.

Jag hade fortfarande ett lågt blodtryck, inte konstigt att jag blir snurrig ofta, men BM förklarade att det ändå är positivt med lågt blodtryck när man är gravid. Jag kände mig också lite extra tacksam för det på grund av att corona är farligare för dom med högt blodtryck. Blodvärdet var till och med bättre än vid inskrivningen vilket betyder att järntabletterna gör sitt och at det räcker att jag tar dom varannan eller var tredje dag. Jag var glad för det för min mage blir knäpp av järntabletterna så jag vill inte ta dom oftare. Livmodern mätte 24 cm och jag hamnade exakt på ”normalkurvan” så även om min mage växer mycket mycket snabbare denna gången så beror det inte på att livmodern växer snabbare utan magen helt enkelt gör vad den ska och släpper ut gravidmagen när jag står upp 🙂 Bebis hjärtljud låg på cirka 143-144 vilket enligt myten tyder på en flicka? Har ni koll på alla myterna för vad som är tecken på en flicka vs. pojke? Om inte, läs det här: 16 myter som avslöjar könet på bebis i magen

Victor fick tyvärr inte följa med till barnmorskan pga coronasituationen, men vi hoppas på att det ser bättre ut i juli när vi ska ha förlossningssamtalet, annars ordnar BM med videosamtal. Tur att tekniken finns ändå 🙂

8 Comments

  • Emma

   Hehe! Då stämde det inte på er i alla fall då 🙂 Jag vet inte om det stämt för mig för jag skrev aldrig upp Lucas hjärtslag eftersom jag redan visste att han var en pojke från RUL 🙂

   • S

    Via 1177 kan jag kolla alla mina kontroller men de kanske bara för över den info från och med 2014. Rätt kul att jämföra tycker jag. Mitt andra barn låg flera gånger över 150 och BM gissade på tjej utan att jag frågat men ut kom en liten pojk ❤️ Det roliga är ju att fosterljud ska variera upp och ner så det är lite slumpartat vilket läge bebis är i just när BM ska lyssna ?

    • Emma

     Men åh! Tack för tipset! Jag ska kolla, det kanske finns för 2012/2013 också? Ja just det! Jag minns också att ibland när BM hade känt hur bebis låg så gick pulsen upp så mycket så att hon var tvungen att vänta med att lyssna. Så spännande! ❤️

 • Sara

  Har du gjort några test för att ta reda på könet? Typ bikarbonattestet o så ? funderade på hur man gör på rul om man inte vill veta könet, sa ni till att ni inte vill veta o tittade bort då bm tittade på dom regionerna? ? Har en kompis som inte ville veta men man kunde klart i tydligt se att det var en pojke ?

  • Emma

   Inte än, men jag tänkte köra några tester inom kort 🙂

   Angående RUL så sa vi till innan att vi inte ville veta och då undvek barnmorskan att visa dom regionerna, men man kan ju ha otur att bebis ligger så att könet klart och tydligt syns när BM slår på monitorn… 😛 Vi försökte också att undvika att stirra när BM var i dom regionerna för säkerhets skull 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.