Okategoriserade

Förbered dig inför EFTER förlossningen

Jag tänkte skriva ett inlägg med mina 5 bästa tips för hur man förbereder sig inför EFTER förlossningen. Som jag skrev förut så ligger det största fokuset på förlossningen när man väntar barn. Förstagångsmammor vet oftast inte vad som väntar EFTER förlossningen. Jag har fått lära mig detta den hårda vägen så nu vet jag precis vad jag ska göra inför min nästa förlossning 🙂

1. Fyll frysen med matlådor – Jag kunde inte stå upp tillräckligt länge för att laga mat och även om jag hade kunnat det så var det svårt att få tid att laga mat första tiden. Tro det eller ej, men det mesta av den första tiden går åt till att amma. Att sitta och amma i 40 min åtgången och inte ens ha tid att gå på toa är inte ovanligt! Därför är mitt absolut bästa tips att fylla frysen med matlådor. Första tiden för att hålla igång mjölkproduktionen ska man äta två lagade mål om dagen och iaf jag var hungrig som en varg så matlådorna går verkligen åt!

2. Storhandla! – Fyll kylskåpet och skafferiet, köp allt som behövs för 2 veckor så att ni kan njuta av bebisbubblan istället för att tvinga er iväg till mataffären när ni är trötta, har ont och helst bara vill vara hemma med bebis.

3. Ta reda på värktabletter – Som jag skrev förut. Fråga BM vilka värktabletter som du kan ladda upp med i hemapoteket så slipper ni åka till Apoteket på vägen hem från BB.

4. Köp hem bindor – När jag fick Lucas hade jag ingen aning om hur mycket avslag jag skulle ha. Jag trodde jag skulle klara mig med dom största mattbildaren jag hittade men nej nej, inte en chans i universum. Köpa dina bindor på Apoteket. Mitt tips är att köpa hem dom här från Apoliva. Apoliva säljs inte på alla Apotek så det kan vara värt att beställa på internet.

Mitt tips är att köpa 2 förpackningar av Apoliva Intim Mjuk & Säker. Dom är mjukare än dom på sjukhuset, guld värda för underlivet!

20140610-221307-79987466.jpg

Och köp en förpackning av Apoliva Intim Trosskydd X-luftig & Säker här nedanför. Dom är bra för du kan behöva ha trosskydd i flera veckor och då är det bra med trosskydd som andas för att svampinfektion och andra infektioner ska hålla sig borta.

20140610-221307-79987561.jpg

5. Köp hem Lambi och våtservetter – Det gör ont att torka sig den första tiden. Allra bästa tipset är att ha toan nära duschen så att man kan duscha sig ren med duschslangen på toan. Men alla har inte duschen och toan så nära varandra och då kan det vara skönt att kunna torka sig ren med en våtservett istället. Det är viktigt att se till att man blir ren för att undvika infektioner om man fått bristningar.

4 Comments

  • Linda

    Vi fick A precis innan påsken och blev kvar på sjukhuset i 5 dagar. Jag hade jättemycket energi och var inte alls trött. Jag blev mer rastlös för att det kändes som att man aldrig kom ur soffan vissa dagar då A ammade varannan timme dygnet runt. Så när han sov passade jag på att fixa och städa eller gå en promenad

  • Mia

    Jag hade det inte så jobbigt efteråt, visst avslag hade jag ju, i ca 6 veckor och ont i stygnen men inget som inte var hanterbart. Min sambo lagade mat på kvällen och gjorde då samtidigt lunch till mig för dagen efter. Jag hade inga problem med att stå och gå, gjorde ondare i början att sitta i så fall! Det jobbigaste för mig var karpaltunnelsyndromet jag fick i båda mina händer i slutet av graviditeten, gick inte över förrän sonen var ca 6-7 mån, jobbigt att klä på bebis med sovande och värkande händer…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.