Bygga hus

Flytten till Fjärås – hur mycket grejer som helst!

Tänk att nu har vi bott i huset i 3,5 vecka! Tiden har gått så snabbt! I helgen packade jag upp den sista flyttlådan och den sista lilla IKEA-kassen. Ni vet det där sista lilla som man helst inte vill packa upp för att man inte vet var man ska lägga det. Jag har alltid haft flera såna där ”slatt-lådor” kvar från tidigare flyttar, men denna gången så blir det ju ingen mer flytt så nu ska allt packas upp och användas eller skänkas bort.

Sista frukosten i huset innan flyttgubbarna kom!

Vi fick tillträde till huset fredagen den 31:a mars och då hade vi anlitat en flyttfirma som flyttade alla möbler så att jag, Victor och Oliver kunde sova i huset redan första natten. Resten av barnen var hos Victors syster hela helgen 🙂

img_8043
img_8044

Äntligen är huset vårt! Vi är såååå lyckliga!

Dra åt vänster för att se hur huset blev jämfört med den datoranimerade bilden 🙂

Redan första natten i huset sov vi otroligt bra! Oliver sov faktiskt hela natten på en madrass i Lucas rum, trots att han var förkyld och jättesnorig! De sista nätterna i Göteborg fick jag och Oliver sova i vardagsrummet, jag på en madrass och han i barnvagnen eftersom han var så förkyld. Det kändes faktiskt ganska overkligt att han sov hela natten själv, jag tror inte han gjort det förut..?!

På lördagen hjälpte nära och kära oss att tömma huset, vinden och förrådet på alla flyttlådor och allt det där som man sparat på genom åren. Det var såååååå mycket saker! Jag var inte med och tömde så när allt kom så blev det lite av en chock.. haha! När dom tömde vinden hade dom skojat om att jag säkert inte märkt om dom hade åkt med ett släp direkt till vinden och det värsta är att det är sant. Jag hade inte märkt något!

img_4489
img_8082

Före och efter alla grejer kom från huset….

img_8083
img_8084

Vi fick inte plats med allt som skulle till förrådet så redan på lördagen fick jag göra en rejäl rensning och det slutade med att jag rensade bort ett helt släp som kördes iväg till Guldhedens gratisbutik. Det kändes både bra och jobbigt.

Det kändes bra att ha mindre grejer, att få ordning och plats med allt. Det jobbiga var att göra sig av med grejer med sentimentalt värde (mer eller mindre allt hade det för mig) men jag kan ändå inte spara på varenda pryl, det förstår jag. Det är också jobbigt för jag tänker hela tiden ”den kan jag sälja, den kan jag skänka, den ska jag ge till den och den osv.” Men att sälja och spara till någon som jag ska skänka det till nån gång i tiden gör att processen och mitt ”lidande” i det hela blir värre. Då blir det inte av. Jag behövde riva av plåstret en gång för alla och rensa bort allt som vi inte längre behöver. Jag är stolt över mig själv att jag gjorde det, men jag ska inte säga att det var helt utan tårar eller panikångestattacker..!! Alltså gud, det låter jättehemskt (och det var det!) men i efterhand känner jag att jag har gjort helt rätt. Alla saker jag sparat och känt mig tvungen att spara på, har också tyngt ner mig på sätt och vis. Nu får vi en clean start!

Förra veckan kände jag mig ÄNNU lättare, då var @ordningskreatören här och hjälpte mig med förrådet som fortfarande var överfyllt. Då släppte den tyngsta stenen från mitt hjärta, efter det så har allt känts lättare. Det var den tuffaste rensningen för jag rensade bort alla gamla barnkläder. Jag har försökt göra det här så många gånger, men aldrig klarat av det, men nu när hon var här så ”passade jag på” och bara gjorde det. Anna var så förstående, peppande och för att det skulle bli lättare för mig så tog hon med sig allt efteråt.

img_8297
img_4750

Hon hjälpte mig också med skafferiet så nu är det ren o skär njutning att öppna det!

img_4820
img_4835

Oliver hängde med min pappa under mesta tiden av flytten 🙂 Såå mysigt att se dom ihop tycker jag 🙂 Visst är dom lite lika?

Första dagen i nya huset kom också min kompis Silje förbi med inflyttningspresent, bubbel! Så det blev en skål där på kvällen också 🙂

Nu börjar ett nytt kapitel i vårt liv! Det känns så drömmigt att jag måste nya mig i armen varje dag för att vara säker på att jag inte drömmer! Haha!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.