Okategoriserade

Skaffa tandställning när man är 35?

– Samarbete med DR SMILE –

Är det någon här som funderat på att göra något åt sina sneda tänder, men som inte är så sugen på att ha tandställning i vuxen ålder? Jag hade tandställning när jag gick på gymnasiet och jag är inte alls sugen på att ha det igen..! Nej, usch fy! Jag minns att jag tyckte det var fult och pinsamt, dessutom fick jag ofta blåsor i munnen av metallplupparna. Jag har faktiskt inte en enda bild på mig i tandställning, jag höll alltid för munnen när jag skulle skratta. Den känslan av att skämmas för mitt leende och mitt skratt, den saknar jag inte!

Så varför funderar jag ens på att skaffa tandställning igen? Jo, när jag var i Brasilien för många år sedan så blev jag rånad och slagen, såpass illa att två av mina framtänder blev alldeles lösa. Som tur var växte dom fast igen med en tillfällig tandställning, men tyvärr hamnade den ena framtanden lite snett och det stör mig. Jag funderar på att skaffa en osynlig tandskena som finns hos DR SMILE, för det hade känts så roligt att få tillbaka mitt jämna fina leende!

Visst är det fantastiskt hur tekniken gått framåt på den här fronten ändå? Förr var tandställningarna jättefula, men nu syns dom knappt! Visste ni förresten att det är trendigt att ha räls i Brasilien? Där har många vuxna tandställning, gärna i flera år, det är nämligen ett mått på att man har pengar, i alla fall i medel- och de lägre klasserna. I Brasilien är man stolt över sin tandställning! Tänk om det var så i Sverige också! Vad mycket enklare det hade varit. Det är tur att det i alla fall har kommit alternativ till rälsen nu.

För mig är mitt leende viktigt eftersom det är så stor del av min personlighet. Jag är en väldigt glad person som har lätt till skratt och gillar att le. Det är samma med bilder, jag tycker bäst om bilder där jag ler och skrattar. Det är så typiskt för mig 🙂

Är det kanske någon här som har haft osynlig tandskena? Det har blivit ganska populärt de senaste åren och jag har sett det på både instagram och YouTube. Förutom att den inte syns, verkar det också praktiskt eftersom man kan ta ut den när man äter eller liknande. Man slipper att det fastnar en massa mat i tandställningen, för det kommer jag ihåg var jobbigt när jag var tonåring. Det blir också lättare att borsta tänderna och hålla rent i munnen när man kan ta ut den.

DR SMILE har kostnadsfri konsultation med 3D-scanning och finns på flera ställen i Sverige. Kolla gärna in deras hemsida där man kan läsa mer och boka in sig för konsultation: drsmile.se Konsultationen är inte bindande på något sätt, så man förlorar inget på att kolla upp sina möjligheter 🙂

Hade du tandställning när du var liten eller när du var tonåring? Vad tyckte du? Hade du kunnat tänka dig att ha tandställning i vuxen ålder?

One Comment

  • Lisa

    Jag hade tandställning 2 gånger när jag var barn/i yngre tonåring och det var inte kul. Det gjorde ont i tänderna och det var irriterande att ha metalltråd i gommen (hade inte räls utan annan variant). Skulle egentligen haft tandställning en tredje gång tyckte tandläkarna pgs tänderna flyttade tillbaka lite igen, men jag vägrade! 🙈😅 Har lite snett bett idag men inget som direkt syns eller som jag lider av. Skulle aldrig, aldrig, aldrig skaffa tandställning om jag inte skulle få stora fysika besvär av mitt bett. Tycker personligen dessutom att ett lite krokigt och unikt leende är mer attraktivt än ett tandkrämsleende 👌😊

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.