Okategoriserade

Flytta till en annan stad med barn i skolåldern

Jag tycker ändå att det är ganska stor grej att flytta till en annan stad när man har barn, i alla fall med barn i skolåldern som behöver byta skola. När jag var liten gjorde vi en likadan flytt mellan ”lekis” och första klass. Jag minns att det var väldigt jobbigt även fast jag inte hade börjat skolan än och det har såklart gjort att jag varit väldigt orolig för hur det ska gå för mina barn nu. Två saker har känts extra viktigt för mig, det ena är att hjälpa dom att få nya kompisar här och det andra är att visa för dom att kompisarna i Göteborg är kvar.

Foto: Mia Sandblom, Kungsbacka-posten

När jag var liten så hade jag en bästa kompis kvar i Fristad när vi flyttade till Borås, jag hade även en ”pojkvän”. Haha! Mina föräldrar var jättebra på att förvalta våra vänskaper och hjälpte oss så att vi kunde träffas även flytten. Det var därför superviktigt att göra likadant för både Lucas och Isadora med deras kompisar. Isadora är faktiskt precis lika gammal som jag var när jag flyttade 🙂

Därför blev jag så lättad när Lucas kompisar föräldrar också uppmuntrade deras vänskaper så Lucas har faktiskt redan haft en kompis som sovit över här och en annan som var och hälsade på under påsklovet. Isadora har också en bästa kompis på gamla skolan som vi hämtade och firade på Leos lekland med. Isadora sa att det var bästa överraskningen ever!

img_5443
img_8287
img_5276
img_5184

Båda barnen har fått flera nya kompisar sedan vi flyttade hit. Isadora har blivit bra kompis med en jämnårig granne och har haft hemma och varit hemma hos två tjejer i samma klass. Lucas har två grannar som går i samma klass som han gärna leker med och en annan kille i klassen som han ofta leker med. Det känns verkligen så bra!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.