Det där med vikten

Om det där med vikten… visst är jag ivrig att komma tillbaka till min gamla vikt. Och allra helst till min trivselvikt.. men till den är det 11 kg kvar så det känns rätt tungt. Mitt mål är att vara där i december när vi ska till Brasilien.

När jag träffade Jair vägde jag 1 kg mindre än vad jag gör nu. Fast då hade jag ingen ursäkt, jag hade ju inte varit gravid. Jag var inte tjock eller så, jag var bara inte trådsmal som många andra svenska tjejer är. Och på vår första natt sa Jair “I like big girls”, då blev jag förstås sur och sa “I’m not big”. Själv vägde Jair bara 63 kg, alltså 10 kg mindre än mig! Han var trådsmal! Istället för 6-pack på magen så stack revbenen ut!

Jair när vi träffades 2010

20130609-213327.jpg

Jag när vi träffades 2010

20130609-213515.jpg

20130609-215352.jpg

20130609-215401.jpg

Jag tycker det känns skönt att jag träffade Jair när jag var som störst. Jag behöver inte känna mig osäker på min kropp eller mitt utseende inför honom för jag vet ju att han blev tillsammans med mig när jag såg ut så här! Jag tycker inte att nån tjej ska behöva känna sig osäker på sin vikt eller kropp inför sin kille! Jag har upplevt det och det blir nästan sjukligt tillslut och jag blev otroligt osäker trots att jag var riktigt smal då!

När jag kom hem från Brasilien efter att jag hade träffat Jair så vägde jag 73 kg. Jag började träna direkt, började äta hälsosamt och slutade festa. Jag tränade 5 ggr i veckan eller mer och på 4 månader hade jag gått ner 10 kg till min trivselvikt! Jag kan inte göra riktigt så nu när jag ammar, utan jag får skynda långsamt. Så därför tänkte jag köra 3 pass i veckan nu i sommar och i augusti öka på till 4 ggr i veckan och i oktober öka till 5 ggr i veckan beroende på hur många kilo det är kvar. Nåt sånt tänkte jag göra 🙂

Jag efter 10 kgs vikttapp

20130609-213630.jpg

Jag vill ha tillbaka den beach-bodyn

20130609-213650.jpg

Och dom benen! Shit vilka snygga långa ben jag hade!

20130609-213750.jpg

Där har ni mitt träningsmål! I can do it!

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Linda

  Vet inte om jag missförstod och missförstå ine mig fel nu men det verkar ju som att du gick ner i vikt pga din kille. Eller? Vad vad var det som fick dig att gå ner i vikt när du kom hem?

  Skitsnygg beachbody förresten 🙂 Önskar att det inte fanns så mycket gott som frestade så här på sommaren…

  Svara
  • Emma

   Haha nej verkligen inte! Min kille är brasse och brassar älskar stora rumpor!!!! Han tyckte om att det fanns lite och ta i om man säger så! Jag hade levt ett år utomlands både i England och i Brasilien och under den tiden gick jag upp 12 kg! Jag gick från att vara snygg och vältränad till att äta ohälsosamt och alldeles för mycket festande. Jag var inte alls nöjd med min kropp! När jag var i England och Brasilien så var jag student och tummen där kostade cirka 1000 kr/månaden om jag inte band upp mig på 1 år så jag tränade inte på hela det året (förutom när jag var hemma i Sverige under sommaren). Jag hade längtat efter att träna, men jag trodde aldrig jag skulle gå ner i vikt så fort så jag överträffade verkligen mina egna förväntningar!

   Svara
 2. R

  Åh jag gillar starkt det här inlägget! Bästa inlägget på ett tag! 🙂 Mer sånt här om vikt och sånt. Det inspirerar mig och säkert många fler.
  Jag väger själv 73 kg och jag ska utomlands i sommar och har panik över att ha på mig bikini på stranden men nu när jag såg din bild så verkade det inte så farligt ändå.
  Tack för en underbar blogg!
  Kram

  Svar från Emma: Kul att du gillade inlägget och att det inspirerade! Det är svårt att veta vad läsarna gillar! Jag ska fortsätta att skriva om detta då! 🙂

  Svara
 3. pilotfrun

  Jag tycker du är jättesnygg med båda 10 kilo mer och mindre. Hälsosam och sund och fräsch. Men jag förstår dig absolut, jag har också pendlat mycket i vikt och är alltid mest bekväm där jag är tajt och känner mig stark och hälsosam. Så jag kommer att göra precis likadant som dig, sätta igång med träningen så snart jag känner att det passar mig och bebisen.
  Lycka till, kram!!

  Svar från Emma: Tack Anna! Gud vad snäll du är!!

  Svara
 4. Hannah

  Det sämsta tycker jag är att man kanske inte kommer i sina gamla favoritbyxor! Jag hade ett par jeans som jag älskar till döds, så med fokus att få på mig dom istället för att stirra på vågen ville jag tillbaka till mitt gamla jag. Och att äta bra och träna för ett långt och hälsosamt liv låter ju som ett bra mål! Hejja hejja 🙂

  Svar från Emma: Håller helt med!! Vissa av mina byxor passar fortfarande inte. Behöver tajta till mig lite till för att dom ska passa! Ja långt och hälsosamt liv och att må bra är det allra viktigaste!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här