Bebismage och choklad

Ikväll har Lucas varit en kinkig bebis. Jag tror faktiskt att han har haft lite ont i magen för han blev tyst när man la honom på mage på armen. Det är nog faktiskt första gången som jag har misstänkt magont, men samtidigt tänker jag att han borde vara mer än bara kinkig om det är magen som spökar, eller?

Jag har tänkt lite på vad jag har ätit idag och igår. Och det enda jag har ätit som jag inte brukar är lite mörkare choklad med hasselnötter i (Gud så gott det var!). Jag har hört att en del bebisar får ont i magen av choklad så det kan ju ha varit att den här chokladen innehöll mer kakao än vad jag brukar äta. Jag har sparat resten av chokladkakan till nästa helg, då ska jag prova igen för att se om choklad kanske är nåt som jag borde välja bort eller inte. Blev kanske lite mycket choklad denna helgen…

20130610-002826.jpg

Jag tycker det är lite svårt att veta om han har ont i magen eller inte. Tycker ni också det? Eller vet ni precis när era har ont i magen? Hur vet ni det isf?

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Sandra

  Min lille har ofta ont i magen och det märks tydligt. Han drar upp benen mot magen och sparkar med dom, spänner sig, klämmer och tar i! Kram

  Svara
 2. Emely Tuväng

  Vera har haft magknip en gång. Då var hon otröstlig i typ en kvart sen kom det en laddning i blöjan sen var hon nöjd. Sen har hon inte haft det mer. Jag visste inte att de kan få magknip genom vad man äter. 😮 Jag äter jättemycket choklad och kakor med choklad i

  Svara
 3. Angelica

  Jag vet precis när Wilma har ont, skriket är annorlunda och hon sträcker ut sina ben allt hon kan och så drar hon upp dom mot sig och tar i, så håller hon på! Minifom, magmassage och noga med rapning efter amning, det kör vi med här hemma 🙂

  Svara
 4. Maria - Kevins mamma

  Kevin har lätt för att få magknip o får det alltid direkt efter amning isf. Om mjag lägger ner honom så blir han tokröd i ansiktet, skriker väldigt argt, spänner hela kroppen o ser ut som om han tar i för kung o fosterland. Då hjälper det alltid att gå runt i upprätt läge tills han rapar eller bajsar!

  Svara
 5. jessy

  Tuva får ingen ro i kroppen.. Hon spänner och tar i och har sig. Hon suger några tag, släpper, skriker till, tar nya tag, släpper osv..

  Svara
 6. Hannah

  Klassiskt är att de drar upp benen mot magen och sedan sparkar ifrån när de ligger på skötbordet. Och skriker som fan såklart. Stackars liten, han ser bekymrad ut!

  Svara
 7. Emma

  Det där som Emely skrev om magknip strax innan en laddning i blöjan kommer, det känner jag igen. Men annars så känner jag inte igen mig så mycket… Han kanske inte har så mkt ont i magen helt enkelt… Hoppas det! Jag upplever det mer som han är sällskapssjuk för jag kan oftast få honom att lugna sig. Och ibland är han trött också…

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här