Träning,  Viktnedgång

Träningstips!

Det här träningstipset passar inte alla men det passar mig i perioder. Jag väger mig väldigt ofta, jag är väl lite besatt av vågen hehe! Men jag mår absolut inte dåligt av att väga mig ofta och får inte panik ens om det står 2 kg extra på vågen. Jag vet att från en dag till en annan kan det variera upp till två kilo och det varierar jättemycket beroende på vilken tid det är på dygnet. Jag har lyckats med mina träningsmål innan så att jag vet att jag kommer lyckas igen! Jag får alltså ingen panik, om du är som jag så kanske detta passar dig också.

När jag har kommit igång med träning och så, så brukar vikten sakta men säkert börja leta sig neråt. Visst kan det stå still ibland, muskler väger ju mer än fett men kurvan brukar ändå peka neråt när jag väl kommit igång (det kan ta typ två månader innan jag börjar se skillnad). När vikten sakta men säkert börjar dala så brukar jag väga mig ofta och då får jag en extra kick varje gång som jag har tappat lite till. Det hjälper mig att hålla mig borta från sötsaker och jag får lust att köra ett extra pass eller gå en extra lång promenad när jag ser att det jag gör funkar!

Det finns en app som heter Shapelink. Där kan man logga alla träningspass man har tränat och även sin vikt och mått. Där kan man gå med i utmaningar om att till exempel gå ner 2 kg, göra 25 benböj i 14 dagar, eller träna 2 pass i veckan resten av året och liknande. Det peppar mig otroligt mycket!! Jag har gått med i flera utmaningar bland annat en om att går ner 2 kg och det lyckades jag med idag! På bara 19 dagar! Mitt mål var att klara det på 4 veckor så jag är jätteglad! Jag har gått ner 10,1 av mina gravidkilon och nu är det bara 5,3 kg kvar! Men fortfarande 10,3 kg kvar till min målvikt! Hur som helst så känner jag mig otroligt peppad!

20130617-162523.jpg

Jag vet att det här är med vikten är ett skitdåligt tips för många men för mig funkar detta i perioder. När vikten står stilla så brukar jag ta en paus med vågen för att inte bli blind på den. Vet du med dig att du får panik om du gått upp lite så skit i det här tipset om vågen. Då kanske mått passar dig bättre eller kanske att prova kläder som inte passade förut men som passar nu.

One Comment

  • Sandra

    Jag blir också motiverad av vågen! Har förresten börjat blogga igen;) Kram

    Svar från Emma: Åh vad roligt!! Jag har verkligen saknat din blogg! Det blev så tomt utan dig och man vill ju veta hur det gick med er lille Emilio och hur han ser ut 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.