Det blir nog en vuxensäng

Tack allihopa för svaren kring spjälsäng, växasäng och enkelsäng! Det här är just precis varför som jag bloggar om funderingar jag har för jag får alltid så bra svar och nya perspektiv på olika saker. Jag har alltid blivit kanonnöjd med allt jag köpt på inrådan av er, till exempel vår barnvagn där hemma i Sverige 🙂

Nu funderar jag på om vi kanske skulle köpa en enkelsäng så som Sandra hade köpt som gick att dra ut till en dubbelsäng och som hade förvaring under. Det lät ju faktiskt väldigt praktiskt, det blir nog att skicka iväg ett mail till Sandra lite senare för att fråga var dom har köpt deras säng!

Jag har faktiskt aldrig tänkt på det där att man måste byta madrass lite då och då om man köper en växa-säng och det som Sanna skrev att det skulle vara pinsamt att ha en spjälsäng ända till 10 års ålder bara för att mamma tyckte att den var snygg, det hade jag heller aldrig tänkt på. Nä, Stokke Sleepi är inte längre än dröm… Jag tycker fortfarande att växa-sängarna är otroligt söta och hade gärna haft en sån, men argumenten om att det är mysigt att läsa saga och ligga jämte när barnet är sjukt överväger.

20140513-131901.jpg

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. J

  Tänk dock på att de är sjuhelsikes jäkla tunga! Mina syskon i tonåren har varsin och det varit ett riktigt djävulskap rent ut sagt att hjälpa till i flytten med dem fastän de varit tömda. Stora och otympliga som fasen är de så det gäller verkligen att ha bärhjälp om man ska möblera, t om bara inne i själva rummet! Deras är köpta på IKEA så du vet hur det ligger till med dem iaf!

  Svara
 2. Anita

  Jag har Brimnes dagbädd från IKEA. :):)
  En enkelsäng som man kan dra ut och få dubbelsäng (smidigt när mormor och morfar som bor i en annan stad är på besök). Den har även lådor så man får plats med MYCKET leksaker. :):)

  Svara
 3. Alexandra

  Hej, jag bytte till en vanlig säng till min dotter när hon skulle fylla 2 år. Gick en natt sen gallskrek hon. Hon ville hellre ligga i sin spjälsäng för hon tyckte att den vanliga sängen var förstor plus att hon hade svårt att komma ur den för hög. Nu har hon en barnsäng 160 cm från Ikea ej växasäng ( jag får med plats raklång i den) och den fungerar jätte bra med det gamla spjälskyddet runt om så kanterna blir mjuka “vana att slå i huvudet i gaveln”.

  Svara
 4. Idlisa

  Vi har en ungefär likadan dagbädd som på bilden. Den står just nu i Kians rum tillsammans med hans spjälsäng. När lillebror behöver spjälsängen så tänkte vi bygga ett skydd till dagbädden, så Kian kan sova i den utan att ramla ut. Tycker att det är så praktiskt att ha den sängen eftersom den snabbt och enkelt blir en dubbelsäng vid behov och att den har grym förvaring under 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här