BM besök vecka 35

Idag har jag varit på rutinbesök hos min barnmorska. Allt såg bra ut och mitt symfusmått var 32 cm den här gången så min livmoder har växt 1 cm på två veckor. Barnmorskan var nöjd med kurvan även fast jag nu hamnade pyttelite under normalkurvan den här gången (på första mätningen låg jag en bit ovanför normalkurvan). Men jag är inte orolig, vi pratade om detta på första besöket. Kurvan kan börja högt när man är omföderska, eftersom livmodern har så lätt att töja sig, men det betyder inte alls att livmodern kommer bli mycket större i slutändan än vad den blev med första barnet. Men jag måste säga att jag blev lite chockad i och med att mina magbilder vecka 34 och vecka 35 skiljde sig så mycket (jag ska visa er ikväll). Jag visade det för min barnmorska och hennes gissning var att mina magmuskler helt enkelt hade gett upp och släppt ut livmodern! Stackars magmuskler haha!

Bebisen låg med huvudet neråt, fortfarande ruckbart, och hade ett hjärtljud på hela 152! BM sa att hjärtljudet gick upp när den försökte boxa bort hennes doppler 🙂

Vi passade även på att skriva in våra önskemål i journalen. Det är inte så mycket som jag vill säga till förlossningen så jag nöjer mig med att mina önskemål står i journalen och skippar att skriva förlossningsbrev. Dom här sakerna skrev vi:

 • Jag vill helst föda på Östra sjukhuset
 • Jag är orolig för snabb förlossning så jag vill gärna komma in i god tid
 • Jag vill inte ha en manlig barnmorska (det finns inte i Göteborg)
 • Om tid finns så vill jag bada
 • Jag vill ha lustgas
 • Om det inte går snabbt så vill jag eventuellt prova epidural
 • Jag är orolig för att spricka mycket invändigt igen så jag vill ha guiding för hur jag ska krysta för att slippa spricka
 • Jag vill amma
 • Jag vill inte bli hemskickad från BB för snabbt om jag har spruckit mycket (förra gången borde jag fått vård på sjukhus istället för att vara hemma)

Och så pratade vi om min sömn. Jag har sovit så sjukt dåligt dom två sista veckorna. Jag drömmer så intensivt att jag vaknar hela tiden och drömmarna är så arbetsamma att det känns som att jag inte sover. Jag vill helst inte äta några piller, men om det inte vänder snart så kommer jag bli knäpp! Barnmorskan skulle prata med läkaren och se vad det fanns för alternativ för mig.

Nu är det snart bara en månad kvar tills det är min tur!

  

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Johanna

  Va intressant och spännande. Jag är i v 36+2 och vi har exakt samma önskelista. På pricken va jag oxå kommer skriva. Dock vet jag att jag kommer få föda på östra pga högt bmi så jag behöver närheten till specialförlossningen. Hejja oss!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Men vad roligt!!! Jag tyckte det var jätteskönt att skriva ner allt som var viktigt för mig, även om det inte finns några garantier.

   Vad skönt att veta 🙂 Ja, hejja oss!!

   Svara
 2. Bine

  Jag förstår gällande sömnen. Man blir lätt tokig. Jag har lergigan (ett antihistamin) vid behov och det är ju även vad dom kan skriva ut mot illamående (fast då lergigan Comp som även innehåller uppiggande som koffein). Prata med läkaren och testa lergigan. Rastlösa ben kan vara en jobbig biverkning och även dåsig dagen efter så ta det tidigt vid 18 på kvällen så blir det mindre jobbigt dagen efter. Lycka till med sovandet!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Tack! Barnmorskan föreslog faktiskt Lergigan idag. Hon skulle prata med läkaren om det och se vad dom kunde göra för mig. Kanske värt att testa om det inte vänder snart.

   Svara
 3. Nettan

  Åh jag ska till min barnmorska imorgon, är i V.28 nu. Var där V.24, då mättes magen för första gången. Jag låg då på understa kurvan, nästan under den till och med. Men min BM verkade lugn efter lite frågor, magen växte nämligen snabbt och mycket i början och sen stod stilla i tillväxten ett par veckor. Däremot nu sista veckan så verkar magen ha vuxit jättemycket igen, märks så tydligt på kläderna.
  Ska bli jättespännande på BM besöket imorgon.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här