Allmänt,  Tredje graviditeten

Vad en nyfödd ska ha på fötterna?

Nu tänkte jag fråga er om hjälp med en sak. Det är nämligen en grej som jag inte hittade någon bra lösning på när vi skulle hem från BB och det var vad en nyfödd ska ha på fötterna??? Jag hade såklart mjuka strumpor utan resår, men det var ju mars när Lucas föddes och den natten snöade det faktiskt. Hela den första månaden stannade vi inne eftersom jag hade väldigt ont, men vi åkte bil till BVC och Antenatal och då hade jag ullstrumpor ovanpå dom vanliga strumporna, men Lucas fötter var ändå iskalla. Så nu undrar jag vad ska man egentligen ha på bebisfötter om man har en babyoverall utan fötter?    

Finns det några bra och varma tossor för nyfödda kanske?

13 Comments

 • Karoline

  Jag hade en overall som var som en påse, annars finns det gosiga sockar, de flesta bäbisar är ju lite kalla om fötter och händer då de har sämre cirkulation.

 • Johanna

  Jag har haft vanliga strumpor över byxor med fötter nu när vi varit ute och bebis bara haft overall utan fasta fötter på. Men som sagt har dom kallare fötter och händer eftersom cirkulationen inte är den bästa 🙂

 • carina

  Jag tycker det räcker bra med att packa in fötterna i filten man har på barnet i bilstolen. Jag har aldrig haft mer än strumpor. Tossor kasar bara av så man tappar dom.

 • Angelica

  Vi har en overall som är som en påse för benen (från KappAhl). Den är underbar! Har hål fram och bak för att trä igenom bilstolsbältet. Sen kör jag nästan bara med byxor med fötter. Då slipper man leta små strumpor som ramlar av överallt 🙂

 • Josephine

  Vi har bara haft strumpor och ulltossor. Åkte vi bil så hade vi en extra filt på. Och i vagnen hade vi åkpåse. Hon har aldrig blivit kall om fötterna då.

 • Teresa

  Vår lille är född i juni och vi hade samma problem nu i vintras. (Minns inte att det var så med treåringen när han var liten, men minnet är väl selektivt..) Duntossor med dragsko från åhléns köpte jag och han var kall trots ullstrumpor, duntossorna och varm åkpåse… De verkar ju inte må dåligt av att bli lite kalla så jag hade inte oroat mig. Massera fosingarna lite när ni kommer in bara!

 • Lina

  I början hade vi byxor med fot (strumpbyxor/leggings) och ett par extra sockar trots att overallen hade övervikbara fötter. Nu när hon håller på att växa ur den (storlek 50) har hon tjocksockar (åker hon i vagnen ligger hon dessutom i åkpåse) 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.