5:e pass med Magplasket

Jag var helt slut när jag kom hem igår efter gravidvattengympan med Magplasket som jag går på på måndagar. Det börjar bli tungt nu, även om jag inte upplever graviditeten som supertung. Jag anpassar ju för det mesta mina aktiviteter efter min kropp så jag tar inte ut mig i onödan om man säger så. Förrförra lördagen så hade jag jättejobbig foglossning, men jag har tagit det lugnare sen dess och nu är det inte alls så farligt. Jag har märkt att nästan all aktivitet jag gör förvärrar foglossningen, det spelar ingen roll vad det är för rörelser, så fort jag är i intensivare rörelse så blir det värre. Till och med en långsam lite längre promenad gör att fogarna börjar bråka med mig. Men om jag inte är dum och lyfter barnvagnen som jag gjorde den där lördagen för två veckor sen eller springer till bussen som jag gjorde ett tag, då går det över med en dags vila.

När jag var gravid med Lucas så kunde jag röra mig precis som jag ville och jag kunde ta i med full styrka i vattnet. Men nu måste jag passa mig. På gravidvattengympan gör vi inga rörelser som kan ge foglossning och då menar jag att alla rörelser där man t.ex. sparkar utåt sidorna med benen är borttagna. Däremot sparkar vi intensivt i vattnet en kort stund (som crawl). Jag har provat att byta ut den övningen och cykla i vattnet istället för att sparka och efter det så har jag inte fått nån mer foglossning. I vattnet känner jag inte av foglossningen överhuvudtaget, inte ens när det är som allra värst (som efter förrförra lördagen). Det är otroligt skönt att få 1 timmes paus från krämpor och vara fri från sin egen vikt, jag längtar efter varje måndag numera!      
Det här var mitt 5:e pass med Magplaskets gravidvattengympa. Nu är det bara 3 pass kvar! Tiden går så snabbt! Snart är det april och snart kommer alla bebisar!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Emma

  Vi har inget gravidsim i min stad men jag var på badhuset i förra veckan för att testa, har drömt om att få bada hela graviditeten! Är i v.35 nu.. Men jag blev så besviken 🙁 jag kände mig inte tyngdlös och avlastad som jag hoppats på, det kändes mer som att livmodern försökte flyta upp i halsen på mig och den stramade och “drog” i kanterna som de gör när man byter sida under nätterna typ.. Men förstår att du ser fram emot det! 🙂 alla andra gravida jag känner som badat har också tyckt de vart fantasiskt.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Nej vad tråkigt Emma!!!! Vad gjorde du i vattnet? Jag tycker inte att det är skönt att simma som många tycker, men jag tycker det är skönt att stå upp (som man gör på gympan) eller ligga och flyta med hjälp av flytkorvar som vi gör dom sista 15 min på vattengympan. Efter att varit totalt avslappnad i 15 minuter i vattnet så känner man sig som en hel flodhäst när man ska upp ur vattnet haha!!

   Vad var det för temperatur i vattnet du var i? Vi tränar vattengympan i varmvattenbassänger och dom är alltid mellan 32-34 grader (alltså som bubbelpool). Temperaturen gör väldigt mycket om man har ont av foglossning eller så som du beskriver stramar och drar i ligamenten. Tråkigt att du inte fick känna som jag gör 🙁

   Svara
 2. Marie Alvas mamma

  Måste fråga en sak och det är Absolut INTE för att på något sätt oroa dig. När jag var gravid vågade jag aldrig bada i klorvatten på grund av att jag hörde från flera håll att det kunde vara farligt. Jag tänkte inte så mycket på det då utan lyssnade på vad andra sa. Nu har jag googlat och kommit fram till att det måste vara någon gammal myt eller liknande för jag hittar bara massa folk som är oroliga för detta men ingen fakta på att det skulle vara det. Men troligtvis är det många som undrar eftersom jag fick många träffar på Google. Tänkte att du som är påläst kanske vet var den myten kommer ifrån eller har någon teori om varför ryktet finns?

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Hej Marie! Klor är inte farligt, men om man har besvär med urinvägsinfektioner så ska man inte träna vattengympa. Det står på magplaskets hemsida faktiskt 🙂 http://magplasket.se/gravid-vattentraning/

   Om man är väldigt känslig och lätt får svampinfektion så kan en blöt bikini vara en dum idé.

   Förutom detta så ska det inte vara några problem så du kan bada i klor nästa gång 🙂 ❤️

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här