Allmänt

TappaKilon – hälsosam viktminskning efter graviditeten

Idag ska jag in till stan och fika med Petra som bloggar på TappaKilon. Det blir lite bebismys också för Petra har med sig sin lilla Selma. Det ska bli riktigt mysigt! Jag har tusen frågor till Petra om några saker som jag inte har sagt till henne eller er än, men jag kommer snart avslöja för er vad det handlar om…

Nu när jag ändå sitter och skriver om Petra, så tänkte jag passa på att berätta lite om Petras blogg. Hennes blogg är nämligen en blogg som jag verkligen önskar att jag hade hittat när jag var nybliven mamma! Petra startade sin viktblogg TappaKilon år 2012, cirka 3 år innan Selma föddes och numera är den en av Sveriges största viktminskningsbloggar. Det som gör hennes koncept till det absolut bästa för en nybliven mamma (för ALLA egentligen) är att det är en hälsosam viktminskningsblogg som inte innehåller massa drastiska dieter. När man är nybliven mamma och ammar så är det ju superviktigt att man inte bantar eller äter extrema dieter för då går man ner i vikt för snabbt och farliga gifter utsöndras från kroppsfettet och kommer ut i amningsmjölken.

tappakilon

Dessutom så gillar jag inte ”mirakelkurer” och dieter där man bara dricker pulvershakes eller äter soppor. Jag är övertygad om att man går upp alla sina kilon så fort man börjar som vanligt igen. Det är då man blir fast i jojo-bantningsträsket. Ni vet redan att jag gillar World of Shapes fitnessfighten, den är verkligen ingen mirakelkur, men den GÖR mirakel! Kosten i fitnessfighten är 100% vettig, inget extremt alls! Jag vet att Petra också har kört World of Shapes program två gånger med fina resultat.

Petra blev mamma i augusti 2015 och i januari 2016 så startade hon sin viktresa igen. Jag blir så peppad av att följa henne och det känns skönt att kunna gå i någon annans fotspår på vägen till sitt eget mål 🙂 När det är dags för mig att få tillbaka min kropp så kommer Petra antagligen kommit en bra bit på vägen och då är det bara att hänga på och kanske läsa bakåt lite i arkivet också 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.